Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι 36100
Τηλ: 2237022459
mail: elme.eyr@gmail.com                                              
 www.elme-eyr.blogspot.gr           Καρπενήσι 1 Ιουνίου 2016
Αγαπητοί συνάδελφοι,
     Την Παρασκευή 27/5/2016 πραγματοποιήθηκε στην Ευρυτανία επίσκεψη του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας στις σχολικές μονάδες της Ευρυτανίας. Όσον αφορά δε το Δήμο Αγράφων, η επίσκεψη στις σχολικές μονάδες έγινε από μικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Περιφερειακό Δ/ντή και...
τους Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας. Γνωρίζουμε ότι το κύριο αντικείμενο της επίσκεψης αυτής ήταν να γίνει αυτοψία όλων των σχολικών κτιρίων, Δημοτικών και Γυμνασίων. Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι ο λόγος και ο απώτερος σκοπός αυτής της ενέργειας. Όλα τα δεδομένα συνηγορούν, κατά την άποψή μας, στο γεγονός ότι πρέπει να είμαστε καχύποπτοι, η δε πολιτική συγκυρία που διανύουμε επιβάλλει να είμαστε σε ετοιμότητα να αποκρούσουμε το χειρότερο σενάριο.
            Σε μια περίοδο όχι απλά συνέχισης αλλά και όξυνσης των μνημονιακών πολιτικών, σε μια περίοδο που πρώτη φορά «Αριστερά» αίρει τόσο εξόφθαλμα κάθε κόκκινη γραμμή και υποτάσσεται άνευ όρων και άνευ συνειδησιακού προβλήματος στις επιταγές των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών και του μεγάλου κεφαλαίου, που πρώτη φορά από «τ’ Αριστερά» σφαγιάζεται και ξεπουλιέται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, κάθε έννοια «κοινωνικού» κράτους, κάθε έννοια έστω και φραστικής υπεράσπισης του λαού, επιβάλλεται τα σωματεία να επαγρυπνούν!
            Επομένως, είμαστε ανήσυχοι, γιατί η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής και τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε από την πολιτική της. Επίσης, είμαστε καχύποπτοι γιατί ζούμε, δουλεύουμε και δίνουμε τη μάχη να μορφώσουμε τα Ελληνόπουλα σε μια ευαίσθητη περιοχή, που κάθε δραστική παρέμβαση περικοπής δαπανών, όπως κι αν βαφτίζεται και σε όποια κολυμβήθρα κι αν βυθίζεται, πλήττει καίρια τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Όταν, μάλιστα, αρχής γενομένης από την «αναστολή» λειτουργίας  (κατάργηση στην ουσία)  του Γυμνασίου Παλαιοκατούνας, παίρνει και δίνει η συζήτηση και οι «σκέψεις» από ανεπίσημα αλλά και επισημότατα, πολλές φορές, χείλη για τη συγχώνευση-κατάργηση και άλλων σχολικών μονάδων.
            Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ήταν η μόνη συλλογικότητα που υπεράσπισε μέχρι κεραίας τη λειτουργία του Γυμνασίου Παλαιοκατούνας, χωρίς να αναμασά τις «παιδαγωγικές» αιτιάσεις των υπευθύνων, θεωρώντας μάλιστα ότι κάθε σχολείο είναι μόνο μια κλωστή, που αν αρχίζουμε να την τραβάμε θα ξηλωθεί όλο το πουλόβερ στην περιοχή της Ευρυτανίας, μιας περιοχής με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, γνωστές σε όλους.
            Και επανερχόμαστε: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε το ξεθεμελίωμα του εκπαιδευτικού αγαθού για τους φτωχούς κτηνοτρόφους, αγρότες και εργαζόμενους της Ευρυτανίας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε το κλείσιμο (όπως κι αν ονομαστεί) ούτε μίας σχολικής μονάδας στην Ευρυτανία, για οποιονδήποτε λόγο! Και μία σχολική μονάδα είναι για μας αιτία πολέμου!
            Καλούμε όλους , την τοπική κοινωνία, τους Συλλόγους, τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού, τους γονείς των μαθητών και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων χωριών που τα σχολεία τους έχουν μπει στο στόχαστρο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και  τους αιρετούς που την υπηρετούν:
Να επαγρυπνούν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα να αποκρούσουμε όλοι μαζί, οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια της Διοίκησης να κλείσει ή να συρρικνώσει κι άλλο τα σχολεία της περιοχής μας.  
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

    Ο Πρόεδρος                           Η  Γ. Γραμματέας 

     Μαστροκώστας Κώστας               Πανοπούλου Φωτεινή       

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ