Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

''ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΣΤΗΝ ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ'' 
Μετά τις πετυχημένες συγκεντρώσεις στη Χαλκίδα και το Ηράκλειο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή συγκέντρωση της ΛΑ.Ε, την Παρασκευή(10/6) το βράδυ, με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην... κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι η συγκέντρωση της ΛΑ.Ε ήταν από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει η Αριστερά στην ιστορική πόλη και σε αυτήν συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή, πολίτες πέραν της Αριστεράς, οι οποίοι αναζητούν μαζί της μια δημοκρατική και πατριωτική αντιμνημονιακή διέξοδο στον τόπο. 

Ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, αφού πέρασε το πρωί από τη Ναύπακτο και έδωσε συνέντευξη στην πόλη, έφθασε το μεσημέρι στο Μεσολόγγι. 

Ο Παν. Λαφαζάνης, μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε, πραγματοποίησαν το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα μεγάλη περιοδεία στην πόλη του Μεσολογγίου και ιδιαίτερα στα μαγαζιά της πόλης, συζητώντας με πολύ κόσμο για τις θέσεις και της προτάσεις της ΛΑ.Ε 

Τα στελέχη της ΛΑ.Ε είδαν από πρώτο χέρι την υποτονική κίνηση στην τοπική αγορά και ταπολυπληθή ''λουκέτα'' με κλειστά καταστήματα. 

Ταυτόχρονα, τα στελέχη της ΛΑ.Ε διαπίστωσαν την απήχηση που βρίσκουν στον κόσμο οι θέσεις τηςΛΑ.Ε και πρώτα απ' όλα η ανάγκη για εθνικό νόμισμα, θέση που συναντούσε μεγάλη αποδοχή στους απλούς ανθρώπους. 

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης και τα τοπικά στελέχη της Α.Ε συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην επαναφορά όλων των εργατικώνκατακτήσεων ως θεμελιώδη προγραμματική κατεύθυνση της ΛΑ.Ε. 

Κατά την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

''Ένα απολύτως ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό, που μόνο σε αποικία θα μπορούσε να επικρατεί, πνίγει τη χώρα στην παρακμή, το ξεπούλημα, το ψέμα, την ηθική σήψη, την διάλυση και την κοινωνική λεηλασία. 

Αποτελεί όνειδος για τη χώρα να συγχαίρει ο Λευκός Οίκος, χωρίς καμιά εγχώρια διαμαρτυρία, τονΑλέξη Τσίπρα γιατί ξεφορτώθηκε τους ''ακραίους από την κυβέρνηση του, ο πρωθυπουργός τηςΓαλλίας να δηλώνει ότι ζηλεύει τον πρωθυπουργό για το ξεδιάντροπο πραξικόπημα των 7.500 σελίδων σκληρών μέτρων, χωρίς να ανοίξει μύτη και την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικήςαντιπολίτευσης να κατοικοεδρεύει στην Λέσχη Bilderberg, προκειμένου να τύχει υποστήριξης από τα παγκόσμια αντιδραστικά κέντρα για την αναρρίχηση στην πρωθυπουργία. 

''Δεν θα ζηλεύει για πολύ ο κ. Βάλς τον Αλ. Τσίπρα'', τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, ''ούτε οι Αμερικανοί θα επιχαίρουν για πολύ για τους ''ακραίους'' που διώχτηκαν από την κυβέρνηση. Ο λόγος είναι απλός: γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τον Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς και θα επιβάλλει μια νέα αντιμνημονιακή πορεία στη χώρα.'' 

Στη συνέχεια ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι ''Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση κρατάεισφικτά η μια την άλλη σε ένα κακόγουστο παιχνίδι αλληλοστήριξης με θύμα τη χώρα και τονελληνικό λαό. 

Αν η κυβέρνηση διατηρείται ακόμα στην εξουσία, παρά τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων και το ξεπούλημα της χώρας, αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στο ότι δεν υπάρχει απέναντι της στη Βουλή πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση. 

Αντίθετα, κυρίως ο Κ. Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Β. Λεβέντης, δίνουν τα καλύτερα άλλοθι στην κυβέρνηση και αποτελούν τα καλύτερα στηρίγματα και δεκανίκια της, αφού για όλους αυτούς τα μνημόνια και η πιο τυφλή εφαρμογή τους, μαζί με την απόλυτη πειθάρχηση στους πιστωτές, συνιστούν ευαγγέλιο για τη χώρα.'' 

Ο Παν. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑεπιβεβαιώνουν ότι πουλιέται φθηνά το Ελληνικό, τόνισε ότι το γεγονός αυτό'' έρχεται να τεκμηριώσει πλήρως το παράνομο της πώλησης και την ανάγκη ποινικής δίωξης για απιστία όσων την πραγματοποιούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Ελληνικό θα έπρεπε να πωληθεί με μεγαλύτερο τίμημα. Η πώληση του είναι έτσι κι' αλλιώς εγκληματική.'' 

Σήμερα, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης ''χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στον τόπο, με μια μεγάλη εργατική λαϊκή εξέγερση, οι οποίες θα πρέπει να έχουν στην προμετωπίδα τους τρειςμεγάλες αλληλένδετες προγραμματικές προτεραιότητες: την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνηγια τη συγκρότηση εθνικού νομίσματος και τη σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, τη διαγραφήτου δημόσιου χρέους και μια ευρεία ''σεισάχθεια'' στο ιδιωτικό χρέος και τέλος την άμεσηεθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, μαζί με την πλήρη διερεύνηση του μέγα –σκανδάλου των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικά της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης. 

Η ΛΑ.Ε υποστηρίζει τη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού κοινωνικού μετώπου όλων τωνριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με ελάχιστη προγραμματική αφετηρία τις παραπάνω ανατρεπτικές επιλογές, για τη διέξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση του τόπου.''

Στη συνέχεια παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από πολιτική συγκέντρωση της ΛΑ.Ε και την περιοδεία του Παν. Λαφαζάνη στο Μεσολόγγι:
----0000mesologg3
-----0000mesologg2
-----000mesologgi
-----0000mesologg1
-----00000mesologg
----000mesologg4
------00000mesologg3
-----0000mesologg6
 iskra.gr
Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ