Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη της διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά.

«Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ήρθε ως προπομπός της νέας κατεδάφισης κατώτατου μισθού, εργασιακών σχέσεων, απεργιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων»
Η διεθνής 8μελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, που... επισκέπτεται από σήμερα τη χώρα μας, είναι ο προπομπός της νέας εργασιακής κατεδάφισης, που προωθούν δανειστές και κυβέρνηση με τη 2η αξιολόγηση του Φθινοπώρου.
Η επιτροπή αυτή, με βάση ρητή πρόβλεψη του 3ου μνημονίου, έχει αναλάβει να γνωμοδοτήσει υπέρ των απαιτήσεων των δανειστών, για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος, χορήγηση δικαιώματος ανταπεργίας στις επιχειρήσεις, κατάργηση των ήδη παγωμένων τριετιών, αλλά και των υπολοίπων επιδομάτων, που υπολογίζονται επί του κατώτατου μισθού.
Το γεγονός ότι κανείς από τους γνωστούς εργατολόγους της χώρας μας δεν αποδέχτηκε τη συμμετοχή του σε αυτή την επιτροπή, γιατί δεν θέλουν να έχουν συνενοχή για τη νέα κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ότι ο ένας και μόνο Έλληνας που συμμετέχει ορίστηκε την τελευταία στιγμή με υπόδειξη του εκπροσώπου των δανειστών κυρίου Κοστέλο, ότι πρόεδρος είναι ο Ολλανδός ο Jan Van Ours και ότι την Ελλάδα την εκπροσωπούν δύο Γερμανοί, οι Gerhard Bosch και Wolfang Daubler, επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας για τον προωθούμενο αντεργατικό μνημονιακό σχεδιασμό δανειστών και κυβέρνησης.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, ότι διαμορφώνει κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, έχουν τόση αξία, όση είχαν και οι αντίστοιχες κόκκινες γραμμές τους για τις συντάξεις, οι οποίες αποδείχτηκαν ότι ήταν κάστρα χτισμένα στην άμμο, που κατέρρευσαν με το «πρώτο φύσημα του ανέμου», δηλαδή τις πιέσεις των δανειστών. Έτσι θα γίνει και για τα εργασιακά, αφού οι δανειστές γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει, ούτε θέλει να έχει, εναλλακτική πρόταση στα μνημόνια της φτώχειας και της υποτέλειας, καθώς και ότι θα υποχωρήσει ακόμα και στις πιο ακραίες και αποικιοκρατικές απαιτήσεις τους.
Την τελευταία, όμως, λέξη, θα την πουν οι εργαζόμενοι, ολόκληρος ο λαός και η νεολαία, που με τους αγώνες τους μπορούν να βάλουν και θα βάλουν ένα τέλος στα μνημόνια της φτωχοποίησης και της καταστροφής και θ’ ανοίξουν και πάλι παράθυρο στην ελπίδα, για ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις σε αντιμνημονιακή – προοδευτική κατεύθυνση.
Αθήνα, 21/6/2016
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ