Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Απάντηση Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου για την την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κ. Καραγκούνη

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί
Ο  βουλευτής ΑΙΤ/ΝΙΑΣ της ΝΔ και πρώην υφυπουργός δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου κ. Καραγκούνς, αποφάσισε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη βουλή των Ελλήνων για το χάος που διαπίστωσε...
στη λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου προκειμένου να πιέσει και αυτός από την πλευρά του στην εξεύρεση λύσεων στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια τέτοια μεγάλη και σημαντική μονάδα υγείας. Απολύτως θεμιτή και αναγκαία μια τέτοια ενέργεια για ένα τοπικό βουλευτή.

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση το ενδιαφέρον του αυτό πραγματικά μας εκπλήσσει μιας και ως κυβερνητικός βουλευτής μέχρι πρότινος όχι μόνο δεν στάθηκε ποτέ στο πλευρό των κινητοποιήσεων της τοπικής κοινωνίας όταν άρχισε το 2014 να απαξιώνεται το νοσοκομείο μας με ταχύτατους ρυθμούς,  αλλά τουναντίον ήταν και ο μόνος που σε επίσκεψη του στο νοσοκομείο Αγρινίου  δυο μήνες πριν την πτώση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  διαπίστωνε ένα σπουδαίο έργο που επιτελούνταν μάλιστα από την καθοδήγηση ενός διοικητή που είχε μαζέψει τα πυρά και την μήνη ακόμη και του ιδίου του τότε πολιτικού προϊσταμένου του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Γρηγοράκου. Όταν ακόμη και ο έτερος κυβερνητικός τοπικός βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας κατέθετε επερωτήσεις για την κατάσταση του νοσοκομείου Αγρινίου και την κατηφόρα που έπαιρνε.  ο κ. Καραγκούνης διαπίστωνε τα ακριβώς αντίθετα.
  Επειδή δεν ζούμε όλοι στη χώρα των λωτοφάγων να θυμίσουμε λοιπόν στον τοπικό βουλευτή μας μερικά χρήσιμα πράγματα που συνέβησαν επί των ημερών της κυβέρνησης του αλλά και του εκλεκτού διοικητή του κ. Βλάχου και που παρόλο ότι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με διάφορους τρόπους δεν  ίδρωσε το αυτί του.
 1) επί των ημερών της κυβέρνησης του δεν λειτούργησε ποτέ ο μαγνητικός τομογράφος. Τα περιστατικά που έχρηζαν αυτής της εξέτασης κατευθύνονταν από το νοσοκομείο μας στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της πόλης ένα από τα οποία ανήκει και στην οικογένεια του εν λόγω βουλευτή μας
 2) η απαξίωση και η κάκιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού από τη μεριά της διοίκησης οδήγησε σε ένα απίστευτο κύμα παραιτήσεων γιατρών. Πέντε καρδιολόγοι και μια παιδίατρος παραιτήθηκαν τότε, ενώ η φυγή των δυο παθολόγων που συνέβη προσφάτως είναι απότοκο αυτής της πολιτικής. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η καθημερινή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και των δυο νοσοκομείων του νομού θέτοντας σε μέγιστο κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής αλλά και την ασφαλή και  εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων των νοσοκομείων. Η περίφημη ατάκα του τότε πρωθυπουργού κ Σαμαρά στο Αγρίνιο σε προεκλογική του ομιλία ότι θα φέρει καρδιολόγο τις επόμενες μέρες έχει μείνει στην ιστορία ως χαρακτηριστικό δείγμα πολιτικής συμπεριφοράς και  ηθικής.
 3) οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν ανείσπρακτη οφειλή από υπερωριακή εργασία. Το ποσό από τα νυχτέρια και τις αργίες των νοσηλευτών και του υπολοίπου προσωπικού από τον Δεκέμβρη του 2014 αγγίζει το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ. Την ίδια στιγμή βέβαια το ΚΕΛΠΝΟ μοίραζε εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα σε δημοσιογραφικά μαγαζιά αποδεικνύοντας με τον πιο κυνικό τρόπο ότι λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για όλους. Ακόμη και στην περιοχή μας τα ποσά που δόθηκαν σε συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ επί των ημερών  του κ. Βορίδη ως υπουργού υγείας από το ίδρυμα αυτό ήταν πολλαπλάσια από τα χρήματα που οφείλονται ακόμη και σήμερα  στους εργαζόμενους.
4) οι θέσεις των επικουρικών γιατρών της μονάδας τεχνητού νεφρού που υπηρέτησαν στο νοσοκομείο μας ουδέποτε ανανεώθηκαν με συνέπεια την συρρίκνωση της λειτουργίας  της μονάδας του τεχνητού νεφρού ενώ η θέση του διευθυντή ζητήθηκε από το νοσοκομείο μας ως αίτημα προς το υπουργείο  με τέτοιο απαράδεκτο και λανθασμένο τρόπο που δείχνει είτε άγνοια είτε δόλο. Αντίθετα ο τότε διοικητής κ. Βλάχος  φρόντισε να δώσει και μάλιστα με παράτυπο τρόπο, τη σχετική άδεια διασύνδεσης του νοσοκομείου μας παρά την αντίθετη άποψη του επιστημονικού συμβουλίου με την υπό ίδρυση ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού της οικογενείας του εν λόγω βουλευτή μας
 5) καμιά θέση μόνιμου προσωπικού από τις τόσες κενές δεν προκηρύχτηκε. Μόνο για  τους ειδικευμένους γιατρούς οι κενές οργανικές θέσεις φθάνουν τις 25.
 6) η διασύνδεση των δυο νοσοκομείων του νομού μας  που ο τότε κυβερνητικός βουλευτής ψήφισε, μόνο προβλήματα δημιούργησε στην λειτουργία των δυο ιδρυμάτων.
7)  το πετσόκομμα των προϋπολογισμών λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, οδήγησε πολλές φορές σε ασφυκτικά πλαίσια με κίνδυνο τη λειτουργία των νοσοκομείων.
8)  η προβληματική λειτουργία του τμήματος των επειγόντων περιστατικών συμβαίνει γιατί ποτέ δεν υπήρξε πρόθεση να λειτουργήσει με το σωστό και επιβεβλημένο τρόπο σαν ένα αυτόνομο τμήμα με το ανάλογο προσωπικό ενώ η βραχεία νοσηλεία ουδέποτε λειτούργησε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.
9) η μεταφορά του νοσοκομείου από ένα παλιό με μικρό αριθμό κρεβατιών σε ένα καινούριο με διπλάσιο αριθμό δεν συνοδεύτηκε από την δημιουργία του ανάλογου οργανισμού που θα ανταποκρινόταν σε αυτές τις απαιτήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει εύκολα έστω μια μετάταξη εργαζομένου από ένα άλλο νοσοκομείο προς το δικό μας, ενώ την ίδια στιγμή δεν εφαρμόζεται ο οργανισμός του νοσοκομείου μας για τις θέσεις ευθύνης στην διοικητική υπηρεσία συντηρώντας ένα νοσηρό κλίμα που μόνο προβλήματα δημιουργεί.
10) η απαξίωση μιας δημόσιας περιουσίας σαν αυτή του παλιού νοσοκομείου της πόλης  του Αγρινίου οφείλεται στην προκλητική αδιαφορία και στη έλλειψη οποιοδήποτε σχεδιασμού για την τύχη αυτών των κτιρίων από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά που δυστυχώς συνεχίζεται και από την σημερινή.
Ο κατάλογος με τα θαυμαστά έργα που επετεύχθησαν στο χώρο της υγείας επί των ημερών όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι μακρύς και δυστυχώς παρά τις μεγάλες υποσχέσεις και προσδοκίες από τους νυν κυβερνώντες για αλλαγή σελίδας δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.
Όσο θα εφαρμόζονται βάρβαρα κοινωνικά μέτρα που σκοπό θα έχουν την εξυπηρέτηση πρωτίστως των δανειστών μας το μάρμαρο θα το πληρώνει η πλειοψηφία του λαού. Η  δημόσια περίθαλψη και η δημόσια υγεία ως βασικό συστατικό ενός κράτους δικαίου και πρόνοιας βρίσκεται στο στόχαστρο αυτών των πολιτικών που εκπορεύονται από την ΕΕ και το ΔΝΤ όλα αυτά τα χρόνια.
Οι πολιτικές επιλογές λοιπόν ενός πολιτικού που ταυτίζονται με τις παραπάνω οδηγίες των δανειστών έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας οπότε ακόμη και το όψιμο ενδιαφέρον του μάλλον υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες και είναι υποκριτικό.
Η εκτίμηση μας είναι ότι οι όποιες λύσεις θα προκύψουν από ανυποχώρητους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες εργαζομένων και πολιτών της τοπικής κοινωνίας που θα ορθώνουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να τους πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.   


Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ