Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Θέμα:  Eπίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ  Μαρίας Τριανταφύλλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος υδροδότησης του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας.
Το βίντεο της συζήτησης: https://youtu.be/tOjfOLC8T3s
 Για ζήτημα που χρονίζει έκανε λόγο η βουλευτής Αιτω/νιας  κ. Τριανταφύλλου αναφερόμενη στην υδροδότηση και την....
ποιότητα του παρεχόμενου νερού στους κατοίκους  του Αιτωλικού.
Η  μη ασφαλής κατάσταση του νερού, ουσιαστικά από το 2008, οδήγησε σε απαγόρευση πόσης και οικιακής χρήσης του νερού που παρέχεται στη δημοτική ενότητα του Αιτωλικού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η Βουλευτής  επεσήμανε πως παρά τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών και της ΔΕΥΑ, σύμφωνα πάντοτε με τις υποδείξεις της υπηρεσίας Υγείας δεν υπάρχει  αποτέλεσμα.

«..υπάρχουν διάφορα έργα που έχουν γίνει, όπως και προϋπολογισμοί γι' αυτά τα έργα- θεώρησα ότι θα πρέπει καταρχήν να ενημερωθεί -που σίγουρα το γνωρίζετε- και το Υπουργείο και με κάποιον τρόπο να συμμετέχει στην εκπόνηση ενός σχεδίου μόνιμης λύσης γι' αυτό το ζήτημα».

«...Υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις για διορθωτικές κινήσεις..  πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, ωστόσο η κατάσταση αυτή ισχύει ακόμα.» .

          Τέλος, τόνισε  πως είναι αναγκαίο να υπάρξει και από τη μεριά της πολιτείας σαν  στρατηγικός στόχος η μόνιμη λύση για τους κατοίκους του Αιτωλικού αλλά και ο συνολικότερος σχεδιασμός για μια περιοχή που είναι πλούσια σε υδατικούς πόρους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός των ΕσωτερικώνΠαναγιώτης Κουρουμπλής, αρχικά, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να φτάνουν στη Βουλή ζητήματα που έχουν μεγάλη αξία για τους πολίτες. Τέτοιο  είναι το ζήτημα του πόσιμου νερού που θα πρέπει και εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης να κατοχυρωθεί σαν δημόσιο αγαθό.

Για το ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού επεσήμανε  πως όντως  τίθεται το ερώτημα για το τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια απαντώντας στην ερώτηση της  βουλευτού τόνισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών χτίζει, από την πρώτη στιγμή, με την αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης και πως θα γίνει επιτέλους για το ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού  ένα έργο συνολικό με μακροχρόνια αποτελέσματα.

 «Μπορώ, λοιπόν, από αυτή τη θέση, από τις συνεννοήσεις που έχω με τον Περιφερειάρχη, να τονίσω ότι θα είναι προτεραιότητα στην κατανομή του προγράμματος η χρηματοδότηση αυτού του έργου, το οποίο, εξ όσων γνωρίζω, είναι ένα έργο σημαντικό.

Υπολογίζουν ότι μπορεί να έχει ένα ύψος γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Άρα, πιστεύω ότι θα γίνει επιτέλους, κυρία Τριανταφύλλου, ένα σοβαρό έργο, όχι αποσπασματικά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, που ξοδεύονταν πάρα πολλά λεφτά, χωρίς κανένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
Άρα, ο Δήμος Μεσολογγίου-Αιτωλικού και η Περιφέρεια σε συνεργασία και με το Υπουργείο, θα έχουμε δώσει μια οριστική, επιτέλους, λύση σε ένα ζήτημα που πραγματικά υποβαθμίζει, όσο παρατείνεται, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».


Το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ