Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση του Λυκείου Θέρμου για τον συγγραφέα Μήτσο Κασόλα

Αφιέρωμα στον Θέρμιο  συγγραφέα Μήτσο Κασόλα τον «Πρίγκιπα» των γραμμάτων και παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016  στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου από το Λύκειο Θέρμου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
  • Καλωσόρισμα από το Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Θέρμου κ. Μιχάλη Ζαραβίνα.
  • Παρουσίαση από τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού προγράμματος του... Γενικού Λυκείου Θέρμου.
  • Χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά για το συγγραφέα Μήτσο Κασόλα.
  • Προβολή αποσπασμάτων από το έργο του συγγραφέα «Πρίγκιπας» που προβλήθηκε στην τηλεόραση.
  • Παρουσίαση αποσπασμάτων του έργου του από τους μαθητές του Λυκείου.
  • Ομιλία –παρέμβαση του συγγραφέα Μήτσο Κασόλα.
  • Παρουσίαση σε πιάνο μελοποιημένων ποιημάτων του συγγραφέα, από τη συνθέτρια κ. Κούλη Τσολοδήμου.
  • Απονομή τιμητικής πλακέτας στο συγγραφέα.
ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ
Καταξιωμένος συγγραφέας, με καταγωγή από την Ανάληψη του Δήμου Θέρμου, με τεράστιο λογοτεχνικό κυρίως έργο και ποιητικό. Έχει τιμηθεί με το Α” Κρατικό Βραβείο ταξιδιωτικών εντυπώσεων το 1974 για το βιβλίο του «Η άλλη Αμερική» και επίσης, το 1982, με το Α΄ Κρατικό Βραβείο μυθιστορήματος για το βιβλίο «Ο Πρίγκιπας». Τα μυθιστορήματά του »Πρίγκιπας» και «Αγγελίνα» έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση. Το τελευταίο του έργο «Το μέλλον είναι πίσω μας», αποτελεί ένα Μανιφέστο Παιδείας και Πολιτισμού, αφού επισημαίνει την αναγκαιότητα χάραξης μιας εθνικής πολιτιστικής πολιτικής που θα στηριχθεί στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τις αξίες του .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ