Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΑΝΟΙΚΕΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ


Κώστας Καρακώστας*
Το βασικό συμπέρασμα από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας είναι ότι ο δήμαρχος Ναυπακτίας όσο νοιώθει ότι πλησιάζει το τέλος, μιας εν γένει αποτυχημένης θητείας, τόσο πιο επιθετικός γίνεται σε μια προσπάθεια να καλύψει τα κενά και τα ψέμματα που αφήνει πίσω του.

Στην συνεδρίαση αυτή, με θέμα τον απολογισμό της δράσης της δημοτικής αρχής, ξεκίνησε θέλοντας να πείσει την τοπική κοινωνία ότι βρίσκεται μπροστά σε έναν οργασμό έργων του δήμου που η "κακή" αντιπολίτευση, δημιουργεί προπέτασμα καπνού για να μην γίνουν αντιληπτά. Βρισκόταν ήδη σε δύσκολη θέση, αφού μήνες τώρα δικαιολογεί την απραξία του, κρυπτόμενος πίσω από το μνημόνιο και την έλλειψη χρημάτων. Όμως τώρα έπρεπε να παρουσιάσει στον απολογισμό του και κάποιο "έργο". Έστησε λοιπόν ένα πίνακα δήθεν έργων του δήμου που είτε είναι σε εξέλιξη είτε οσονούπω ξεκινούν να εκτελούνται. Το άθροισμα αυτών των έργων έφθανε στα 43 εκατομμύρια ευρώ, πολύ πάνω από ολόκληρο τον προϋπολογισμό του δήμου.....
ενώ είναι υπερδιπλάσιο και του ψηφισμένου (από την παράταξή του) τεχνικού προγράμματος του δήμου.
Πίστευε ίσως, ότι επειδή παρουσίασε τον πίνακα τελευταία στιγμή θα μπορούσε να κοροϊδέψει την κοινωνία, έχοντας εξασφαλίσει και την υποστήριξη των γνωστών ρυπαρογράφων που εργολαβικά έχουν αναλάβει την βελτίωση της κακής του εικόνας στην τοπική κοινωνία ρίχνοντας τόνους λάσπης σε όποιον τον αμφισβητεί.
Όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον κ. Μπουλέ.
Με μια ματιά στον πίνακα αποκαλύφθηκε ότι από τα 43 εκατομμύρια μόνο τα 9 εκατομμύρια είναι έργα του δήμου Ναυπακτίας και πολλά από αυτά τα έργα των 9 εκατομμυρίων, είναι αμφίβολο αν θα φθάσουν ως το τέλος, αν θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν στο μέλλον. Τα περισσότερα από αυτά δε, είναι έργα που δεν είναι ουσιαστικά. Ένα παράδειγμα μόνο είναι αποκαλυπτικό. Δύο εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για μονοπάτια στην Ναυπακτία και με αυτά τα χρήματα αν οι εργασίες γίνονταν σωστά, μπορούμε να φτιάξουμε 12.000 χιλιόμετρα μονοπατιών. Δηλαδή μια απόσταση ίση περίπου με το ένα τρίτο του μήκους του γήινου ισημερινού ή την απόσταση από την Ναύπακτο μέχρι την Νέα Υόρκη! Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία για τους άνεργους και τους εργαζόμενους των 400 ευρώ τότε τι είναι;
Προκλήθηκε ο κ. Μπουλές να συζητήσουμε στο συμβούλιο την αλήθεια του πίνακα που παρουσίασε αλλά δεν το αποδέχθηκε. Προτίμησε κατ΄αρχήν την τακτική της στρουθοκαμήλου και αμέσως μετά, πέρασε σε ανοίκειες, ανάρμοστες και απρεπείς επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε αμφισβητούσε τα λεγόμενά του ή την αποτελεσματικότητά του ως δήμαρχος. Χωρίς να απαντά στην ουσία της κριτικής που δέχθηκε, επιτέθηκε στους συμβούλους της αντιπολίτευσης κ. Λουκόπουλο, κ. Κοτσανά, κ. Νούλα και τον υπογράφοντα. Επίθεση δέχθηκε και ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου "πολίτες εν δράσει" κ. Ράπτης, αλλά και οποισδήποτε άλλος τόλμησε να διατυπώσει αντίθετη άποψη (πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πολίτες κλπ)
Αντί ο κ. Μπουλές να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν, από τα δημοτικά έργα μαϊμού μέχρι την εξαφάνιση χιλιάδων τόνων λυματολάσπης από τον βιολογικό καθαρισμό, προτίμησε να βάλει τις φωνές κουνώντας το δάκτυλο σε όσους του κάνουν κριτική.
Άξιος ο μισθός του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως κανείς δεν πρέπει να τον ακολουθήσει σε αυτόν τον κατήφορο. Σήμερα χρειάζεται να επιμείνουμε με καθαρή φωνή, με τις προτάσεις μας, σε διαρκή επαφή με την κοινωνία να συγκροτήσουμε την εναλλακτική λύση που φαίνεται ότι σύντομα μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Η κατάρρευση του κ. Μπουλέ δεν πρέπει να συμπαρασύρει τον δήμο Ναυπακτίας.
Όσο για τα δήθεν δημοτικά "έργα" των 43 εκατομμυρίων, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά την πρό(σ)κληση που απηύθυνα προσωπικά στον δήμαρχό μας. Ας συζητήσουμε την αλήθεια των λεγομένων του, όπου και όπως θέλει, Είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, είτε στις στήλες οποιασδήποτε τοπικής εφημερίδας δεν ρυπαρογραφεί καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα.

*Κώστας Καρακώστας, δημοτικός σύμβουλος με την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ