Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η Κ.Ο. Αγρινίου του ΚΚΕ καταδικάζει την παρουσία των ΜΑΤ στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κ.Ο. Αγρινίου του ΚΚΕ καταδικάζει την παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου για να αντιμετωπιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις  στην επιχείρηση «ανάπλαση Δημοτικού Πάρκου». Η «ανάπλαση» του Πάρκου δεν μπορεί να προχωρήσει με την βίαιη «ανάπλαση» του λαού για να αποδεχθούν τα έργα σαν απαραίτητα. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ευθύνη η διοίκηση του Δ. Αγρινίου.
            Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή και μέσω των δημοτικών του συμβούλων που εκλέχθηκαν με την δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε στις δημοτικές εκλογές, έχει πάρει θέση για το θέμα αυτό, πρώτα και κύρια ενάντια στη..................
σκόπιμη και χρόνια απαξίωση του που δημιούργησε το έδαφος για να προωθηθούν διάφορα σχέδια ιδιωτικοποίησής του. Έργα ναι έπρεπε να γίνουν αλλά για να διευκολύνουν τη ζωή και την πρόσβαση των εκατοντάδων οικογενειών που το χρησιμοποιούν ως μοναδική έξοδο για περίπατο, αθλητισμό, ψυχαγωγία κ.ά. Η όποια ήπια ανάπλαση απαιτούνταν στο συγκεκριμένο χώρο έπρεπε να στηρίζεται επιστημονικά και να υπηρετεί την ανάγκη για την ύπαρξη ενός πράσινου πνεύμονα κτήμα του λαού της πόλης μας χωρίς εμπορευματικές δραστηριότητες και ιδιωτική χρήση.
            Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης που κατοχυρώθηκε με τον  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και έχουν στηρίξει όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, η πολιτική που εφαρμόζεται από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει την έμπρακτη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, η εμπειρία που υπάρχει αλλά και το ίδιο σχέδιο που καταστρέφει το πράσινο για να πάρουν θέση τα σιντριβάνια, οι καταρράκτες και η ισοπέδωση της περίφραξης, το κόστος ανάπλασης του πάρκου,  οδηγούν αβίαστα στην πεποίθηση ότι ετοιμάζεται ο χώρος για επιχειρηματική δραστηριότητα.
            Το επιχείρημα «να προχωρήσουν τα έργα για να μην χαθούν τα χρήματα» είναι έωλο, τα χρήματα αυτά δεν είναι  προσφορά κανενός αλλά ιδρώτας του λαού. Το μέγεθος του κονδυλίου δείχνει ότι «λεφτά υπάρχουν» που η σωστή αξιοποίησή τους θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίλυση λαϊκών προβλημάτων όπως για παράδειγμα στη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών και όχι να απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτούς εκατοντάδων παιδιών του νομού μας συν όσων βρίσκονται σε επιλαχούσες θέσεις και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Ταυτόχρονα περιορίζουν σοβαρά τη χρηματοδότησή τους.
            Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα της ανάπλασης συνδέεται άμεσα με τις πολιτικές που δημιουργούν ανεργία, εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα, επιβάλουν χαράτσια. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα και ταυτόχρονα θεσμοθετούν φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο στηρίζουν τραπεζίτες και εφοπλιστές και πρέπει να τύχουν της συνολικής καταδίκης και ριζικής ανατροπής που δεν μπορεί να γίνει με διαχειριστικές λογικές.
            Πρέπει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να πάρει γενικά χαρακτηριστικά γιατί η αποσπασματικότητα δεν καταγράφει και αποτελέσματα. Να συνδυαστεί με τον αγώνα για το μεροκάματο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία, για τους φόρους και τα χαράτσια, για όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, που στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης μεγαλώνουν, δημιουργούνται και νέα, να είναι και η πάλη για την ανάπτυξη του πολιτισμού, του αθλητισμού και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου της εργατικής τάξης, του λαού μας.
            Τέτοια πάλη χρειάζεται  ώστε να μπορούν ο λαός και η νεολαία να μαζεύονται μαζικά σε ελεύθερους χώρους, να συζητάνε, να παίζουν τα παιδιά, να ψυχαγωγούνται, να αθλούνται, να ξεκουράζονται. Σε χώρους, όπως το πάρκο, πρέπει να υπάρχουν υποδομές που θα το εξασφαλίζουν, να είναι οργανωμένοι, με δωρεάν πρόσβαση για όλο το λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ