Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο Δήμος Μεσολογγίου καταγγέλλει την ανύπαρκτη αντικειμενικότητα του messolonghinews


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Την Τρίτη 20 Αύγουστου τα messolonghinews ανάρτησε άρθρο με τίτλο «"Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;" Τη μια μέρα δεσμευόταν για στήριξη και την επόμενη τους καταργούσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου». Επειδή όσα αναφέρονταν ήταν αναληθή, προς ενημέρωση των αναγνωστών στείλαμε σχετική απάντηση η όποια όμως ποτέ δεν αναρτήθηκε όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία ορίζει.
Η στάση αυτή προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά, καθώς ο διαχειριστής του συγκεκριμένου ‘’μέσου ενημέρωσης’’ ήταν έμμισθος υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θα έπρεπε να γνωρίζει την....
δημοσιογραφική δεοντολογία! Καθώς φαίνεται το συγκεκριμένο μέσο βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία και προσβάλλει την νοημοσύνη των αναγνωστών του όταν αυτοαποκαλείται αντικειμενικό ! Η αντικειμενικότητα του φαίνεται από την κάρτα επαφής που εμφανίζεται για το email επικοινωνίας στο όποιο διαχειριστής εμφανίζετε ο προηγούμενος δήμαρχος! Αυτό εξηγεί όλη τη συμπεριφορά και την αποκλειστικά αρνητική αντιμετώπιση της παρούσας δημοτικής αρχής. Η καθημερινή έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση χωρίς "προκαταλήψεις" και "δεσμεύσεις" που επικαλείται ο κ. Μαλαβέτας, είναι κάτι που δεν θα βρει ο αναγνώστης του στο blog που διαχειρίζεται. Και τα  όσα αναφέρει, ότι δήθεν είναι «ελεύθερος χώρος ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων, χωρίς προκαταλήψεις και δεσμεύσεις», εκ της συμπεριφοράς του ανατρέπεται και μόνο αστεϊσμούς προκαλεί σε όποιον διαβάζει τη σχετική περιγραφή στην αρχική σελίδα.

Επειδή η ενημέρωση της κοινής γνώμης στις μέρες μας δεν γίνεται – ευτυχώς- μόνο από ένα ηλεκτρονικό μέσο, σας αποστέλλουμε την απάντηση στην ανάρτηση με τις απαραίτητες επεξηγήσεις. Η παρούσα δημοτική αρχή ποτέ δεν αρνήθηκε την οποιαδήποτε κριτική, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις.
          Η απάντηση στην ανάρτηση έχει ως εξής:
Σε απάντηση σχετικής ανάρτησης σας που καταχωρήθηκε στο messolonghinews.BlogSpot.gr με τίτλο «Ποιος Κοροϊδεύει ποιον…», στην οποία διατυπώνονται οι απόψεις σας και γίνονται σχόλια αναφορικά με τη στάση της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, στο θέμα της κατάργησης των οργανικών θέσεων σχολικών φυλάκων, τη διαθεσιμότητα και την απόλυση αυτών, σας ενημερώνουμε ότι:
Για το συγκεκριμένο θέμα η δημοτική αρχή και τα πολιτικά της όργανα, δεν λειτούργησαν μέχρι  σήμερα με «κορώνες», όπως εσείς αναφέρετε. Αντιθέτως ο ίδιος ο δήμαρχος εισηγήθηκε και έλαβε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μην υπογράψει τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας. Φυσικά ουδεμία από αυτές έχει υπογράψει, για κανένα εκ των υπηρετούντων σχολικών φυλάκων, κάτι που έγινε από ελαχίστους δημάρχους πανελλαδικά και ας υφίσταται ο κίνδυνος της έκπτωσης από το αξίωμα.
Η υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης κατάργησης των θέσεων προσωπικού ειδικότητας σχολικών φυλάκων που αναφέρετε, είναι επιβεβλημένη εκ του νόμου διοικητική πράξη - άρθρο 80 Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167/Τ.Α/23-7-2013) - δεδομένου ότι ο ίδιος ο νόμος τις καταργεί από την ημεροχρονολογία δημοσίευσης του, ήτοι στις 23/7/2013, και είναι ανεξάρτητη πράξη από την έκδοση και υπογραφή της ατομικής πράξης διαθεσιμότητας κάθε σχολικού φύλακα υπαλλήλου του Δήμου, που εμείς έχουμε δεσμευτεί και δεν υπογράψαμε. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της εργασιακής τους παρουσίας στις υπηρεσίες του δήμου, και ας έχει καταργήσει ο νόμος τις συγκεκριμένες οργανικές θέσεις, ενώ τους παρέχεται η δυνατότητα της νομικής διεκδίκησης.
Αν επομένως επιχειρούσατε στοιχειωδώς να κάνετε αντικειμενική ενημέρωση, θα οφείλατε να ανατρέξετε στις ίδιες τις διατάξεις του νόμου, έτσι ώστε να έχουν τα σχόλια σας αντικειμενική υπόσταση ή να ζητήσετε ενημέρωση από το δήμο. Μόνο τότε η κοινή γνώμη και οι αναγνώστες του messolonghinews.blogspot.gr θα είχαν την πραγματική εικόνα των πράξεων της δημοτικής αρχής, που σε κάθε περίπτωση τις γνωρίζουν καλά οι σχολικοί φύλακες και το συνδικαλιστικό τους όργανο, στους οποίους σας προκαλούμε να ανατρέξετε.
Άλλωστε επί τετραετία θητεύσατε στο δήμο και πρέπει να γνωρίζετε τις διαδικασίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ