Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Απάντηση από Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου σχετικά με την αποτύπωση της βλάστησης στο χώρο του φυτορίου-θερμοκηπίου στο πάρκο

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                     Αγρίνιο, 27 Αυγούστου 2013ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Χαρ. Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την αποτύπωση της βλάστησης στο χώρο του φυτωρίου – θερμοκηπίου του Δήμου Αγρινίου, από το Τμήμα Πρασίνου ανακοινώνονται τα εξής:

Στο βόρειο τμήμα του πάρκου και εντός της περιμέτρου του υφίσταται από δεκαετιών χώρος φυτωρίου – θερμοκηπίου, ο οποίος εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου.
Ο χώρος αυτός είναι περίκλειστος και φυλασσόμενος, δεν παρέχεται πρόσβαση στους δημότες, η δε βλάστηση που φύεται εντός αυτού δεν είναι μόνιμη και εγκατεστημένη αλλά αποτελείται αποκλειστικά από φυτωριακά ήδη διαχειριζόμενα με σκοπό την ανάπτυξη, σποροπαραγωγή, παραγωγή μοσχευμάτων και κατ’ επέκταση κάλυψη φυτευτικών αναγκών του Δήμου Αγρινίου, τόσο εντός του χώρου του πάρκου όσο και εκτός αυτού, σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της πόλης.
Υπό τα παραπάνω δεδομένα, η συγκεκριμένη βλάστηση δεν καταμετράται ως πράσινο ανήκον στο φυτικό υλικό του πάρκου.
Η απομάκρυνση των συγκεκριμένων φυτών δια της μεταφύτευσής τους - και όχι η υλοτομία τους - είναι απολύτως αναγκαία και απαραίτητη για τις ανάγκες διαχείρισης του πρασίνου της πόλης από την οικεία υπηρεσία του Δήμου, ενώ περαιτέρω, οι εν λόγω ενέργειες δεν επηρεάζουν την οικοφυσιογνωμία του πάρκου με τη φέρουσα μόνιμη φυτοεγκατάσταση.
Σχετικά με την ιδιότητα του συγκεκριμένου χώρου ως χώρου φυτωρίου – θερμοκηπίου αποφάνθηκε ήδη και η με αριθμό 293/2013 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου ρητά αναφέρεται ότι τα δένδρα που βρίσκονται στο χώρο που προβλέπεται δημιουργία της νέας δεξαμενής περιλαμβάνονται στο φυτικό υλικό των εγκαταστάσεων του φυτωρίου – θερμοκηπίου της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου.
Διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα εν λόγω δένδρα όπως και κάθε είδους βλάστηση που εμπεριέχεται στο χώρου του φυτωρίου – θερμοκηπίου δεν πρόκειται να υλοτομηθούν αλλά να μεταφυτευθούν άμεσα σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αγρινίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ