Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Στο σφυρί 25 χιλιάδες ακίνητα


Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η άρση των πλειστηριασμών να αφορά μια μικρή κατηγορία ακινήτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει τα ακίνητα εκείνα που τα δάνεια τους ήταν στο «κόκκινο» πριν από το 2009, δηλαδή προ κρίσης και βρίσκονται στο στάδιο.......
της κατάσχεσης χωρίς να έχουν γίνει οι πλειστηριασμοί. 
Παράγοντες του υπουργείου οικονομικών σημείωναν πως τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν έχουν ουσιαστικά ιδιοκτήτη καθώς από την στιγμή που ουσιαστικά έχουν κατασχεθεί αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να περιέλθουν στην κυριότητα των τραπεζών. Τα ακίνητα αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί φτάνουν τα 25.000. 



Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση θα καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών και θα περάσει τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο. Παράλληλα υποστηρίζουν πως το σχέδιο δεν αφορά όσους έμειναν άνεργοι ή μειώθηκε δραστικά ο μισθός τους κατά την περίοδο της κρίσης, αλλά εκείνα τα σπίτια που ουσιαστικά ήδη έχουν βγει στο σφυρί από το 2009 και λόγω της νομοθεσίας δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς. 



Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει μετά από αυτό το πρώτο κύμα της άρσης των πλειστηριασμών – εφ’ όσον περάσει η συγκεκριμένη πρόταση – εάν θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον και δεύτερο το οποίο θα αφορά άλλες κατηγορίες. 



Πληθαίνουν οι αντιδράσεις 



Ο ένας μετά τον άλλο βουλευτές από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλώνουν δημόσια πως δεν θα ψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών. Σ. Βούλτεψη και Μιχ. Ταμήλος από την ΝΔ και Θ. Τζάκρη και Μιχ Κασσής από το ΠΑΣΟΚ βγήκαν στο προσκήνιο εκφράζοντας την αντίθεση τους. Ωστόσο οι περισσότεροι περιμένουν την τελική πρόταση της κυβέρνησης προκειμένου να τοποθετηθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ