Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου στις θριαμβολογίες του Δήμου για το Πάρκο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ  
14-8-2013 
Στη σκιά του Παπαστράτειου πάρκου Αγρινίου….
Η ανάπλαση του ιστορικού και εμβληματικού Παπαστράτειου πάρκου στο Αγρίνιο είναι ένα από τα θέματα που θίγουν στις καθημερινές τους συζητήσεις οι κάτοικοι της πόλης, εδώ και πολύ καιρό. 

Στις συζητήσεις αυτές παρατηρούνται ασάφειες, συγχύσεις  και αποσπασματικές προσεγγίσεις  και οι όποιες θετικές, αρνητικές ή και ουδέτερες τοποθετήσεις για την επικείμενη ανάπλαση του πάρκου, μαρτυρούν την προφανή έλλειψη επαρκούς  ενημέρωσης της μεγάλης πλειονότητας των  Αγρινιωτών για το τι πρόκειται να συμβεί εκεί.


Θεωρούμε βεβαίως ότι μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το θέμα, όπως και σε κάθε άλλο θέμα, ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός και τις όποιες  γενικότερες αντιλήψεις του. 

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες σταθερές που οφείλουμε να σεβόμαστε έμπρακτα, όπως:


1. Η οικολογική ευαισθησία, που αδιάκοπα πρέπει να μας διακρίνει.

2. Η ιστορικότητα και ο εμβληματικός χαρακτήρας του πάρκου για το      Αγρίνιο.

3. Η χρονική συγκυρία της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει          την κοινωνία μας.

4. Η γνώμη των δημοτών, η κοινή γνώμη του τόπου μας, για την ανάπλαση.

Αντιλαμβανόμαστε  και πρεσβεύουμε οι  όποιες παρεμβάσεις στον μοναδικό πνεύμονα που βρίσκεται μέσα στην πόλη, να είναι  ήπιες παρεμβάσεις που θεραπεύουν τα σημεία που πάσχουν, να αναδεικνύουν την αισθητική, να εξασφαλίζουν καθαριότητα, την πρόσβαση και χρήση με ασφάλεια σε όσους επιλέγουν το χώρο για αναψυχή και φυσικά με τον πρέποντα σεβασμό στον αρχικό του χαρακτήρα και με αποφυγή βλαπτικών σαρωτικών αλλαγών.

Η αποφυγή  πλήρους ενημέρωσης και  συνδιαμόρφωσης της απόφασης με την κοινωνία και τους φορείς σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα για την πόλη και η σπουδή να υλοποιηθεί η ανάπλαση του πάρκου χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, πέρα από την  τεχνοκρατική πλευρά του θέματος,  γεννά απορίες και σοβαρότατες επιφυλάξεις για την συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής Αγρινίου.
Η προεκλογική «αξιοποίηση» του πάρκου από τη σημερινή Δημοτική αρχή για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές είναι προφανής. Θυμίζουμε με την ευκαιρία, ότι και στις δημοτικές εκλογές του 2010, πάλι το πάρκο είχε επιλεγεί ως το μεγάλο προεκλογικό ατού. 

Αυτού του είδους η μικροπολιτική όμως αδικεί την πόλη, υποβιβάζει και περιφρονεί τη νοημοσύνη των Δημοτών και δεν προβιβάζει, σε καμιά περίπτωση, το πολιτικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας.
Βέβαια δεν θεωρούμε επουδενί ότι πρέπει να σταματούν  τα έργα επειδή πλησιάζουν οι εκλογές. Το συγκεκριμένο όμως έργο αφορά ένα χώρο που έχει εγκαταλειφτεί εδώ και δεκαετίες, (πολλοί ισχυρίζονται με σκοπιμότητα) ενώ οι επισκέπτες και οι περίοικοι διαρκώς διαμαρτυρόταν για την απαράδεκτη κατάσταση, ως προς την καθαριότητα, το φωτισμό, την ασφάλεια, την περιποίηση, την αισθητική και τη γενική του συντήρηση.
Εκτιμάμε δε, πως οι δημότες της πόλης του Αγρινίου θα πρέπει να απαιτήσουν αφ’ ενός μεν τη λεπτομερή ενημέρωση σε ότι αφορά τη μελέτη και τις παρεμβάσεις που προβλέπει να γίνουν και αφ’ ετέρου να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή, να συμμετέχουν και να παρακολουθούν και οι ίδιοι τη πορεία των παρεμβάσεων.

Αποτελούν οι κινήσεις αυτές, σημαντικό δείγμα για το ότι πράγματι η τοπική κοινωνία θέλει και θα επιβάλει στις τοπικές αρχές το δημοκρατικό τρόπο  λήψης αποφάσεων και εφαρμογή τους.  Αρχές και αξίες του δημοκρατικού και άμεσο – δημοκρατικού πολιτεύματος με τις οποίες διεκδικείται και παίρνετε η εμπιστοσύνη των πολιτών με τη ψήφο τους. 

Προς αυτή τη κατεύθυνση η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, θα είναι παρούσα για να υποστηρίξει πρωτοβουλίες τέτοιου είδους αλλά και για να προστατέψει αρχές και αξίες της δημοκρατίας. 


                                                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ