Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο αγώνας για το Πάρκο, είναι αγώνας για τη δημοκρατία και την αυτοδιοίκηση

Με ένα «θερινό», κακοστημένο και απροκάλυπτο επικοινωνιακό παιχνίδι η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου επιχείρησε να μετατρέψει την απόρριψη της αίτησης αναστολής των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν οι «Δημότες του Αγρινίου», σε τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει «θριαμβευτικά» σε πράξεις «επίδειξης ισχύος», απέναντι σε όσους τόλμησαν να εκφράσουν και να δρομολογήσουν αντίθετες στους σχεδιασμούς της απόψεις και πράξεις αντίστοιχα.
Καμιά απόφαση κανενός δικαστηρίου πάνω στη γη δεν έκανε τον κόσμο μας........
.......ούτε καλύτερο ούτε δικαιότερο. Το αντίθετο μάλιστα. Όλες οι αποφάσεις, όλων των δικαστηρίων νομιμοποίησαν και ισχυροποίησαν τα κυρίαρχα συμφέροντα των ισχυρών σε βάρος των αδυνάτων.
Μετά μάλιστα και από τις πρόσφατες εμπειρίες του λαού μας από τη λειτουργία των θεσμών της τριτοβάθμιας δικαιοσύνης του μνημονιακού κρατικού ολοκληρωτισμού, που κάθε μέρα όλο και πιο πολύ συρρικνώνει και σαπίζει τους θεσμούς μιας καθαρά προσχηματικής και ετοιμόρροπης αστικής δημοκρατίας, η αμφισβήτηση των αποφάσεων κρατικοδίαιτων δικαστών, αποτελεί για μας πρωτογενή πράξη λαϊκής αντίστασης.
Ειδικότερα στην περίπτωση που αφορά στην απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους υπαινιγμούς που υποκρύπτει η δήλωση των δικηγόρων των αιτούντων δημοτών, οι οποίοι όπως αναφέρουν σε επιστολή τους, «πρόκειται για μια δικαστική κρίση με προσωρινό χαρακτήρα, η οποία εξεδόθη στο Τμήμα Διακοπών, κατόπιν αλλαγής του αρχικού εισηγητή-δικαστή που είχε «παγώσει» τις εργασίες στο Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου δικαιώνοντας τους 23 αιτούντες και σε χρόνο ρεκόρ αφότου ο νέος εισηγητής-δικαστής παρέλαβε τον ογκωδέστατο φάκελο στα χέρια του».
Η δημοτική αρχή, που τόσο υποκριτικά επικαλέστηκε το «ΑΝΟΙΓΜΑ» του πάρκου στην τοπική κοινωνία, τις τελευταίες μέρες έσπευσε να το «ΚΛΕΙΣΕΙ», για να το «αναπλάσει» στα κρυφά και πίσω από τις «κακότεχνες σιδεροκατασκευές» μιας εργολαβίας ματαιόδοξου ετσιθελισμού.
Χθες το πρωί μάλιστα (26/08/13) υπηρετώντας πιστά το «αίσθημα της Δημοκρατίας(!)» που την εμπνέει και την καθοδηγεί στην άσκηση της τοπικής εξουσίας, επιστράτευσε ολόκληρο το τμήμα Ασφαλείας της Α.Δ. Ακαρνανίας και μία διμοιρία ΜΑΤ, για την συνέχιση των εργασιών ενός έργου, «που βρίσκει σύμφωνη», κατά την άποψη της «την τοπική κοινωνία».
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι με τα πρόχειρα σχεδιασμένα, βιαστικά αποφασισμένα και σπάταλα αναπτυξιακά έργα της «Ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου», της «Ανάπλασης ανακατασκευής των περιμετρικών οδών Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου» και της «Κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμου - πεζοδρόμου στο Δ.Δ. Αγρινίου (περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρηγανά) (!)  συνολικού προϋπολογισμού (και των τριών έργων) 12 εκ. ευρώ περίπου, το σύστημα διαπλοκής και παραγωγής τοπικής εξουσίας επιχειρεί τη διάσωσή του.
Σε μια περίοδο ολοκληρωτικής συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών, μηδενικής απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και πλήρους υποβάθμισης του ρόλου και της θέσης της τοπικής αυτοδιοίκησης η μνημονιακή δημοτική αρχή της πόλης έρχεται με δελτία τύπου να μοιράσει φρούδες υποσχέσεις ανάπτυξης και μαρμάρινες δεξαμενές νερού.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή:
  1. Να ζητήσει να αποσυρθούν τώρα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.
  2. Στα πλαίσια των θεσμών της αστικής δημοκρατίας, τα οποία υποτίθεται ότι σέβεται και υπηρετεί η Δημοτική Αρχή, να αναστείλει τις εργασίες μέχρι την τελεσίδικη εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ.
  3. Να μην επιχειρήσει ποτέ ξανά περίφραξη στο Δημοτικού Πάρκου. Η εφιαλτική κοινωνική και οικονομική μας εμπειρία της πόλης από την για χρόνια περιφραγμένη προς ανάπλαση Πλατεία Δημοκρατίας, παραμένει ακόμα ζωηρή στη μνήμη μας και ως προς την απαξία ολόκληρης της περιοχής και ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα της.
  4. Να διοργανώσει με δική της ευθύνη ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης για την ανάπλαση στον χώρο του Πάρκου, στην οποία θα κληθούν οι δικηγόροι των αιτούντων την ακύρωση, οι επιστήμονες που έχουν γνωμοδοτήσει γι’ αυτό, καθώς και το δασαρχείο του Αγρινίου, το οποίο σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασαν χθες οι δικηγόροι των «αιτούντων» θεωρούμε συναυτουργό της καταστροφής πρασίνου που συντελείται.
Καλούμε τέλος την τοπική κοινωνία και όλους τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, και κοινωνικούς φορείς του Δήμου να πάρουν μέρος στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του Πάρκου, η οποία πραγματοποιείται κάθε απόγευμα, και να ενδυναμώσουν με την παρουσία και τη συμμετοχή των μελών τους τις ομάδες περιφρούρησής του.
  

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ