Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Κριτική στο μνημόνιο από δικαστές και δικηγόρους

 
Στην Εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή 
Ο κ. Χ.Αθανασίου
Κριτική στο μνημόνιο και αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη περιελάμβαναν οι ομιλίες του προέδρου του ΔΣΑ Δ. Παξινού και του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου κατά την εκδήλωση στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής για την επέτειο καθιερώσεως του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ως πολιούχου των Αθηνών και προστάτη των δικαστών.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παξινός στην ομιλία του άσκησε κριτική στο μνημόνιο και ανέφερε ότι προβλέπει ότι εάν υπάρξει διαφορά δανειολήπτη και δανειστή αυτή θα επιλυθεί από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, αλλά με το αγγλικό δίκαιο, ενώ παράλληλα προβλέπεται αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε περίπτωση που η χώρα μας δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Προέβλεψε δε ότι το φορτίο για τους Έλληνες θα είναι βαρύ για τα επόμενα 50 χρόνια.Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του, αλλά έκανε και εκτενή αναφορά
στην οικονομική κρίση, οι συνέπειες της οποίας «επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τον ελληνικό λαό», όπως είπε. Περά από την οικονομική κρίση, ανέφερε ο Αθανασίου, υπάρχει ταυτόχρονα «και κρίση εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα και την ικανότητα του να αντιμετώπιση τα συσσωρευμένα προβλήματα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αφού αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν στην οικονομική κρίση, είπε ότι τα οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκαν «διαχρονικά από τους πολιτικούς, γιατί προτίμησαν να δίνουν βάρος στα πιεστικά βραχυχρόνια προβλήματα, εξαιτίας του περίφημου πολιτικού κόστους». Ακόμη, ο Αθανασίου είπε ότι «διαχρονικά η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως φτωχό συγγενή και διαθέτει ψίχουλα για την Δικαιοσύνη, ενώ απλόχερα αντιμετωπίζει τις άλλες δύο λειτουργίες του κράτους».

Έντονη αναφορά έκανε ο κ. Αθανασίου για την υπαγωγή των δικαστών και εισαγγελέων στην ασφάλιση του ΙΚΑ, όπως και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν το δικαστικό σώμα, όπως στα οργανικά κενά που υπάρχουν σήμερα στα δικαστήρια της χώρας, καθώς και στο χρόνο προσδιορισμού των υποθέσεων: στα Πρωτοδικεία γίνονται από το τέλος του 2011 έως και το 2013, ενώ στα Εφετεία κατά μέσο όρο οι υποθέσεις προσδιορίζονται για τις αρχές του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ