Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μπίζνες στον Αστακό μέσω Κατάρ κάνει ο Εφραίμ!

Μετά το real estate, μεγάλες μπίζνες και στο χώρο της ενέργειας κάνουν ο ηγούμενος Εφραίμ και η παρέα της μονής Βατοπεδίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.
 Η περίφημη Rassadel θα βγάλει κι άλλα χρήματα από το δημόσιο τη στιγμή που η υπόθεση Βατοπεδίου εξετάζεται σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland, μέλους της κοινοπραξίας APPC – Astakos Power Plan Consortium.
Η ανωτέρω κοινοπραξία έχει αδειοδοτηθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το έργο του Θερομοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού, στο πλαίσιο της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό. Η γερμανική εταιρεία σύμφωνα με τη Real News ιδρύθηκε το 2006 με έδρα τη Φρανκφούρτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ. Στη μετοχική της σύνθεση βρίσκεται Έλληνας
επιχειρηματίας ο Ι. Σ. και η Rassadel καθώς και άλλοι επιχειρηματίες.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε στην Προανακριτική Επιτροπή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά και με το περιβαλλοντικό σκέλος της επένδυσης. Όπως λέει, είναι γνωστό ότι η επένδυση στον Αστακό ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, με ανάλογα μεγάλα οφέλη φυσικά για τα μέλη της κοινοπραξίας και των εταίρων αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ