Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Διονυσίου Κορδάτος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου

Μαζί …για τη  Καινούργια ΠαΝΑιτώλια  γη…
Κώστας Διονυσίου Κορδάτος
Καθηγητής ΕΠΑΛ Καινουργίου 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου
Εκλογική Περιφέρεια Θεστιέων
 Συμπολίτες Θεστιείς, Αγρινιώτες /τισσες
 Οι δημοτικές εκλογές γίνονται σε μια από τις  κρισιμότερες στιγμές στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Και στο αποτέλεσμά τους θα αποτυπωθεί το εάν θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον αντιλαϊκό τρόπο εξουσίας ή να μεταβούμε σε ένα νέο αυτοδιοικητικό πολιτικό τοπίο υπέρ των πολιτών και πάνω από όλα για τον τόπο μας.
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε και κάτω από τους επαχθείς όρους του μνημονίου, η κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Η ύπαιθρος έχει αποσαθρωθεί, χωρίς καλλιέργεια και εισόδημα. Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, η οποία αν και παράγει το 7% του ετήσιου ελληνικού πλούτου είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης, με τα νέα τζάκια να καμώνονται ότι είναι οι πιο χρήσιμοι και σε αυτές τις εκλογές.
Από την "αγωνία" για τον τόπο μας, συμμετέχουμε  (ως συνεργαζόμενοι) με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Σταμάτη για τη νέα «πόλη του Αγρινίου» και την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Η φτώχεια αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα και οι αριθμοί δείχνουν μια πολύ άσχημη πραγματικότητα.
«Το Αγρίνιο και η γενικότερη περιοχή βουλιάζουν».. Η τελευταία περίοδος σφραγίστηκε από μια δημοτική πλειοψηφίας κατώτερη των απαιτήσεων των δημοτών και των ουσιαστικών αναγκών του Αγρινίου. Υποταγμένη σε μια συγκεκριμένη πολιτική πρακτική των ίδιων ανθρώπων χρόνια τώρα που κούρασαν για όσα δεν έχουν κάνει χωρίς να μπορούν πλέον να δώσουν όραμα και ελπίδα στη νέα πραγματικότητα.  Οι δήμοι που αναγκαστικά συνενώθηκαν με το μεγάλο αστικό κέντρο είναι ένα στοίχημα εάν μπορέσουν να «ενοποιηθούν», πολεοδομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή Αγρινίου και όσοι την ακλουθούν διακρίνεται από την ανυπαρξία στρατηγικών  επιλογών και υποταγή στο Αθηνοκεντρικό κομματικό κράτος που έφτασε την περιοχής μας να είναι η τελευταία της Ευρώπης σε ρυθμούς ανάπτυξης!
Πρώτη περιφέρεια στην ανεργία και ιδιαίτερα στους νέους επιστήμονες. Οι αγρότες της περιοχής μας έχουν ξεκληριστεί. Οι νέοι οδηγούνται στην εγκατάλειψη της ιδιαίτερης πατρίδας τους για αναζήτηση εργασίας σε άλλες πολιτείες.
Η Τριχωνίδα και το ποτάμι της οργής ο Αχελώος του μύθου και της ζωής έχουν γίνει χώροι εναπόθεσης σκουπιδιών αντί της ήπιας αξιοποίησής τους για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου. Η λιμνούπολη από πόλη των «ονείρων μας» κινδυνεύει να γίνει ένας εφιάλτης για όλους. Ο κάμπος της πεδινής και ημιορεινής Τριχωνίδας των παραλίμνιων χωριών μας έως και την απέναντι όχθη την Στρατόσφαιρα της αρχαίας πόλης βρίσκετε σε μαρασμό από την άνυδρη πολιτική εκείνων που για 36 ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν τίποτε για όλους αυτούς, που τώρα θέλουν να τους σώσουν !
Από τα 3 ΚΠΣ που πέρασαν, οι αγρότες στο Δήμο Θεστιέων και των άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Συμβουλίων που αποτελούν το νέο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου οι περισσότεροι αποκλείστηκαν από τις λεγόμενες επιδοτήσεις.  Γιατί;
Γιατί η νέα αγροτική παραγωγική και οικονομία απουσιάζει από την ατζέντα των γερασμένων κομματικών γραφειοκρατών της αυτοδιοίκησης που κούρασαν και κουράστηκαν;
Τα φωτοβολταϊκά που θα.. «φύτευαν» οι αγρότες στα χωράφια τους εξελίχθηκε μια απάτη της κυβερνητικής εξουσίας αφού κανένας μικρομεσαίος δεν θα μπορέσει να δανειστεί από τις τράπεζες τα μεγάλα ποσά που χρειάζονται για να μπορέσει να ενταχθεί αφού με τον τελευταίο νόμο της κ. Κατσέλη η δράση αυτή για τους αγρότες δεν επιδοτείτε!
Το μνημόνιο της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ μας κάνει φτωχότερους σε όλα τα επίπεδα. Θέλουν τους δήμους φοροεισπράκτορες και υπηρέτες των ξένων αγορών. Ο «Καλλικράτης» υψώνει τα νέα τείχη ταξινόμησης των πολιτών. Το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο. Τα σχολεία θα οδηγηθούν σε μαρασμό. Οι δημόσιες υπηρεσίες φεύγουν απο το Αγρίνιο για να συγκεντρωθούν στη περιφέρεια. Θέσεις εργασίας χάνονται και οι συμβασιούχοι σε πρώτη φάση απολύονται. 
Θα αφήσουμε τους τοποτηρητές ανταποκριτές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο στο τόπο μας;
Για όλα αυτά που κάποιοι πρέπει απολογηθούν εμείς θα μείνουμε αδρανείς; 
Δεν θα αντιδράσουμε;
Το μνημόνιο της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ μας κάνει πιο φτωχούς σε όλα τα επίπεδα. Θέλουν τους δήμους φοροεισπράκτορες και υπηρέτες των ξένων αγορών. Ο «Καλλικράτης» υψώνει τα νέα τείχη ταξινόμησης των πολιτών. Το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο. Θα μείνουμε αδρανείς; Δεν θα αντιδράσουμε;
Σας καλώ να  ψηφίσετε ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
ΧΩΡΙΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΑΖΙ….. ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ…..
 Τώρα  
ΨΗΦΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
 Κώστας Διονυσίου Κορδάτος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου
Εκλογική Περιφέρεια Θεστιέων
ΜΑΖΙ…..ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ…..
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στο Καινούργιο Τριχωνίδας περιφέρειας Θεστιέων. Η σύζυγός μου είναι η Ελένη Κοσμετάτου από το Αργοστόλι Κεφαλονιάς, Νηπιαγωγός και υπηρετεί στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου. Έχουμε αποκτήσει τέσσερες κόρες.
Ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου στα Ιωάννινα.
Είμαι απόφοιτος ΣΕΛΕΤΕ
Έχω κάνει μετεκπαίδευση σε συστήματα πληροφορικής και αυτοματισμού στη βιομηχανία CNC, CAD-CAM.
Είμαι ιδρυτής του ενημερωτικού PORTAL anaitolika.gr
Δημοσιογραφώ σε διάφορα έντυπα τοπικής και εθνικής εμβέλειας καθώς και σε περιοδικά της εκπαίδευσης.
Εργάζομαι ως μόνιμος καθηγητής στο ΕΠΑΛ Καινουργίου από το 96’ 97 ενώ δίδαξα στη Σιβιτανίδειο Σχολή και σε διάφορα σχολεία της Αθήνας για αρκετά χρόνια.
Συνδικαλιστική δράση σε επίπεδο ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ
Είμαι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Εκπ/κών Εργαστηριακών Μαθημάτων- πτυχιούχων ΣΕΛΕΤΕ
Το 1994 είχα κατέλθει ως υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας Καινουρίου με ανεξάρτητο συνδυασμό.
Το 2002 ήμουν υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου (2.87%) με τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Συμμετέχω στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης σε διάφορες συλλογικότητες ως ενεργός πολίτης.
Ήμουν αθλητής (ποδοσφαιριστής) της «ΔΟΞΑΣ» Καινουρίου κ.λ.π. 
 ΧΩΡΙΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΑΖΙ….. ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ…..
Κώστας Διονυσίου Κορδάτος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου
Εκλογική Περιφέρεια Θεστιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ