Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δήλωση του Δημήτρη Δεσύλλα,



Δήλωση του Δημήτρη Δεσύλλα, υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Αριστερή Παρέμβαση: Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα».
 Η «Αριστερή Παρέμβαση» διεκδικεί την ψήφο των εργαζομένων και της νεολαίας και παλεύει για ανατροπή του μνημονίου με ένα πρόγραμμα πάλης - εργατικής απάντησης στην κρίση. Με βασικούς πολιτικούς άξονες:
1.      Παύση πληρωμών, διαγραφή του ληστρικού ιμπεριαλιστικού χρέους, εθνικοποίηση Τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, φορολόγηση του κεφαλαίου, μείωση των εξοπλισμών, έξοδο από ΟΝΕ - Ευρώ - ΕΕ, απαγόρευση απολύσεων, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
2.      Καταδίκη - ανατροπή του «Καλλικράτη», που είναι το Μνημόνιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που οικοδομεί ένα τοπικό κράτος πολύ πιο αντιδημοκρατικό, γραφειοκρατικό, αντεργατικό (απολύσεις κ.ά.), φορομπηχτικό (ανταποδοτικό), πιο στενά δεμένο με τις τράπεζες και το κεφάλαιο, πλήρως ενσωματωμένο στο κεντρικό κράτος και στην ΕΕ. Όχι στις διαχειριστικές αυταπάτες!
3.      Πολιτική καταδίκη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση καθώς και κάθε επίδοξου διαχειριστή ή συν-διαχειριστή της ίδιας νεοσυντηρητικής πολιτικής με μαζικούς εργατικούς πολιτικούς αγώνες.
4.      Καταδίκη του «μαύρου μετώπου» συναίνεσης – άτυπης συγκυβέρνησης της τρόϊκας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
5.      Καταδίκη της ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού. Συνολική αντικαπιταλιστική ρήξη, ανατροπή, αποδέσμευση από την ΕΕ, ως συμβολή στη διάλυση της ΕΕ και σε μια άλλη διεθνοποίηση, εργατική – σοσιαλιστική, με σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική, στην περιοχή μας, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο.
           
Η ψήφος στην «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» είναι κυρίως έμπρακτη συμβολή:
·        Σε ενωτικούς, αποτελεσματικούς, νικηφόρους αγώνες της «επόμενης μέρας».Σε ένα νέο, ταξικά ανασυγκροτημένο Εργατικό Κίνημα υπεράσπισης και βελτίωσης της ζωής και της θέσης των εργαζομένων.
·        Στο διάλογο και την κοινή δράση όλης της Αριστεράς, αντί για το σημερινό κανιβαλικό ενδοαριστερό «εμφύλιο» που εμποδίζει σοβαρά την ανατροπή της επίθεσης. Στη συγκρότηση της σύγχρονης νικηφόρας Αριστεράς.
·        Δεν ετεροκαθοριζόμαστε από την τραγική, προγραμματική και άμεση πολιτική ανεπάρκεια των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αλλά αυτοπροσδιοριζόμαστε από το δίκιο των εργαζομένων και τις σύγχρονες ανάγκες τους, από την ανάλυση του χαρακτήρα της εποχής μας και την κατανόηση των  πρωτόγνωρων υλικών  δυνατοτήτων της, από την εμπιστοσύνη στη δημιουργική δύναμη των ιδεών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ