Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) είναι δομές Δια Βίου Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.ΔΒΜ.) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Ν.3369/6-7-2005) που η λειτουργία τους υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Τα Κ.Ε.Ε. μέχρι και σήμερα αποτελούν Πράξεις (Έργα), οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του  Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και το Ελληνικό Δημόσιο.
     Τα προγράμματα που παρέχουν τα Κ.Ε.Ε. αριθμούνται περίπου σε εβδομήντα (70) και εντάσσονται σε εννέα (9) γνωστικά αντικείμενα ως εξής:

 1.       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ (ενδεικτικά προγράμματα: Ελληνική Γλώσσα, Τοπική Ιστορία)
2.       ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ενδεικτικά προγράμματα: Αγγλική Γλώσσα, Ιταλική Γλώσσα, Γαλλική Γλώσσα, Γερμανική Γλώσσα)
3.       ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ενδεικτικό πρόγραμμα: Μαθηματικά της Αγοράς)
4.       ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ενδεικτικά προγράμματα: Επίπεδα II, III, IV, V, VI)
5.       ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (Ενδεικτικά Προγράμματα: Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις, Χρηματοοικονομικά-Λογιστική)
6.       ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ (ενδεικτικά προγράμματα: Σωματική και Ψυχική Υγεία, Διατροφή)
7.       ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΕΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ενδεικτικά προγράμματα: Φωτογραφία, Εικαστικά, Μουσεία, Λαογραφία, Θέατρο)
8.       ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ενδεικτικά προγράμματα: Το Φυσικό Περιβάλλον και η Προστασία του, Διαχείριση Αστικών Στερεών Απορριμμάτων και Υγρών Αποβλήτων)
9.       ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Εκπαίδευση Μεταναστών, Φυλακισμένων, Τσιγγάνων)
     Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε. απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες της χώρας (18 ετών και άνω) και στοχεύουν στη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των επαγγελματικών προοπτικών, την προσωπική ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Παρέχονται δωρεάν κοντά στον τόπο κατοικίας των υποψηφίων εκπαιδευομένων και ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρει από τη μορφή της τυπικής εκπαίδευσης. Οι μέρες και οι ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
     Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι συνεχής και νέα προγράμματα θέτονται σε λειτουργία το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα από Οκτώβριο έως και Απρίλιο με τη συμμετοχή 15 έως 20 εκπαιδευομένων, μετά τη συγκέντρωση του απαραίτητου αριθμού αιτήσεων. Η επιτυχής παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση «Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης» (για προγράμματα διάρκειας 100 έως 125 ώρες) και «Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης» (για προγράμματα διάρκειας μέχρι 75 ώρες).
    Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης απαιτείται:
Øσυμπλήρωση εντύπου αίτησης
Øκατάταξη από τον Υπεύθυνο  Εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε.
 Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του Κ.Ε.Ε Αιτωλοακαρνανίας:
·               στο Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου, Φάβρου 3, 30200
( τηλ. 2631055386, φαξ. 2631055387, e-mail: mail@keen-mesol.ait.sch.gr ) και

·               στο Δήμο Αγρινίου, Δεληγιώργη 27, 30100
( τηλ. 2641064912, φαξ. 2641064915, e-mail : mail@keen-thest.ait.sch.gr ).

Ιστοσελίδα : www.ideke.edu.gr/kee  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ