Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ιατροί-εργαζόμενοι: Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου (φωτο)

Στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι η συνάντηση μεταξύ μελών της διοίκησης της Ένωσης Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων με φορείς της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο και που κάποια από αυτά παρά... τις περί του αντιθέτου ανακοινώσεις, εξακολουθούν να είναι οξυμένα, όπως πχ η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Π. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του Ε.Σ. Αγρινίου Π. Μπεσίνης, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αγρινίου, του Εργατικού Κέντρου κ.λ.π.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου, νευροχειρούργος, Κωνσταντίνος Μπακόπουλος, που στάθηκε στην οικονομική κρίση η οποία , όπως είπε, επηρέασε σημαντικά τον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν μπορει να αποτελεί εξαίρεση.

Τόνισε ότι στόχος των ιατρών είναι να παρέχουν όσο το δυνατόν υψηλότερες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, ενώ υπογράμμισε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δύο κλινικές αιχμής του νοσοκομείου, Παθολογική και Χειρουργική.
«Το βασικό πρόβλημα είναι η λειτουργία των δύο κλινικών αιχμής. Η Παθολογική η οποία έχει καταφανέστατο πρόβλημα, όπως και η Χειρουργική, η οποία έχει εξίσου σημαντικά προβλήματα λειτουργίας. Χωρίς τις δύο αυτές κλινικές δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για εφημέρευση του νοσοκομείου.
Οι δύο αυτές κλινικές λειτουργούν πλέον κάτω από τα όρια της καλώς εννοούμενης επάρκειας. Μη συζητήσουμε για ασφάλεια…» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μπακόπουλος
Επίσης ο κ. Μπακόπουλος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια το σύστημα υγείας έχει αφεθεί στην τύχη του ενώ κάποιες διορθωτικές κινήσεις που γίνονται είναι σε πολύ μικρή κλίμακα σε σχέση με τις συνολικές ανάγκες.

Ακόμη, μίλησε και για τους μόνιμους ιατρούς που βρίσκονται στις κλινικές του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν είναι αρκετοί για να ανταπεξέλθουν πλήρως και τόνισε χαρακτηριστικά ότι στην Παθολογική βρίσκονται πέντε μόνιμοι, ενώ για να λειτουργήσει σωστά η κλινική θα έπρεπε να είναι οκτώ.

Επίσης στη ΜΕΘ λειτουργούν μόνο πέντε από τα οκτώ κρεβάτια και σε κάποιες εξαιρετικά επιτακτικές περιπτώσεις λειτουργούν έξι.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καραγιώργος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, ανέφερε:

«Η σημερινή συνάντηση με τους φορείς της πόλης γίνεται για να προβάλουμε τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Στόχος μας είναι να βρούμε μία κοινή γραμμή για να προβάλουμε αυτά τα θέματα πιο πέρα, να φτάσουμε μέχρι το Υπουργείο και να δούμε τι μπορεί να γίνει για τη λύση τους.»

Ο κ. Καραγιώργος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νοσηλευτικό προσωπικό, που όπως είπε, έχει «αποδεκατιστεί» και μέσω τρίμηνων μετακινήσεων επιχειρούνται κάποια «μπαλώματα».
«Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπηρετούν αυτή τη στιγμή γύρω στα 150 άτομα και θα έπρεπε να είναι πάνω από 200 για να μπορούμε να καλύψουμε όλες τις πτέρυγες και να λειτουργήσουν όλες οι μονάδες.», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Καραγιώργος.

Μετά τις αρχικές εισηγήσεις, κατατέθηκαν και προτάσεις ιατρών και εργαζομένων για καταστάσεις και εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν, έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες, ενώ τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι φορέων που βρέθηκαν στο αμφιθέατρο, μετά την σχετική πρόσκληση των υπευθύνων της πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ