Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Δεν υπογράφει ο Ιβάνοφ, καταγγέλλοντας απειλές και εκβιασμούς

Δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της χώρας, Γκεόργκε Ιβάνοφ, με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της γείτονος στην οποία κατέληξαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ αντίστοιχα.
Στο διάγγελμά του προς τον λαό της χώρας του, ο Ιβάνοφ χαρακτήρισε....
ως απαράδεκτη τη συμφωνία, τόνισε ότι δεν θα την υπογράψει και προειδοποίησε ότι δεν θα τον εκφοβίσουν με απειλές και εκβιασμούς.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η συμφωνία με την Ελλάδα αποτελεί μία προσωπική συμφωνία των Ζάεφ - Ντιμιτρόφ (υπουργός Εξωτερικών), υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί τα κόμματα. Είναι πατριωτισμός να πάρει η Ελλάδα ό,τι ζητάει, ενώ εμείς τίποτα; αναρωτήθηκε ο Ιβάνοφ.  
Με αυτήν τη συμφωνία παραβιάζεται η διαθήκη των προγόνων μας για μία ενιαία Μακεδονία και διαγράφεται η  27χρονη ιστορία της χώρας, είπε επίσης ο Ιβάνοφ, συμπληρώνοντας ότι η ένταξη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να είναι ο λόγος για να υπογράψουμε μία επιζήμια συμφωνία.
«Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται, η συμφωνία είναι απαράδεκτη και δεν θα την υπογράψω», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή του είναι οριστική και ότι δεν θα τον με εκφοβίσουν με απειλές και εκβιασμούς. Όπως είπε, θα επιδιώξει μία λύση αποδεκτή από όλους τους πολίτες της χώρας του.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είχε επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται σε βαρύ κλίμα και να έχει διάρκεια ελάχιστων λεπτών.
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που ο Ιβάνοφ δεν υπογράψει τη συμφωνία, αυτή θα έρθει εκ νέου προς ψήφιση στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ