Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ - ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου μετά από αίτηση 8 δημοτικών συμβούλων με θέμα το έργο ανάπλασης της πλατείας και το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών δημοσίων έργων... που διαπιστώνει σοβαρές παραλείψεις και παρατυπίες στην κατασκευή του έργου. Με την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε ότι ήταν παρόντες δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι (σε σύνολο 21) και υπήρξε απαρτία αριθμητική. Έλειπαν, όμως, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής Ομάδας της πλειοψηφίας.
Εκείνη τη στιγμή μπήκε στην αίθουσα συνεδριάσεων ο Δήμαρχος και επέδωσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νο Μαραγιάννη επιστολή την οποία διάβασε στο συμβούλιο. Στην επιστολή ο Δήμαρχος άφησε αιχμές κατά του Αρχηγού της μείζονος Αντιπολίτευσης Θεόδωρου Κασόλα και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων (που ανήκαν πριν στην παράταξη της πλειοψηφίας), αναφέροντας ονομαστικά τον Αντώνιο Πριόνα, τους οποίους κατηγορεί ότι «για ιδιοτελείς σκοπούς δημιουργούν θέματα με στόχο την κατασυκοφάντηση του δημάρχου και των συνεργατών του για να καλλιεργήσουν κλίμα σκανδαλολογίας και να διχάσουν την τοπική κοινωνία». «Πέρα από τις συνεχείς αναφορές, καταγγελίες και καταθέσεις εναντίον του δημάρχου στις Εισαγγελικές Αρχές», αναφέρει ότι « χρησιμοποιούν το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημοσίων Έργων που δεν έχει καμία αιχμή για οικονομική διαχείριση του έργου και υποδεικνύει παραλείψεις και λάθη μόνο τεχνικής φύσεως τα οποία δεν ανήκουν στο χρόνο της δικής του δημοτικής διακυβέρνησης». Τους κατηγορεί ότι «το πόρισμα είναι εμπιστευτικό και παραβαίνουν ευθέως το νόμο, φέρνοντάς το στο δημοτικό συμβούλιο για να αποκτήσουν συνενόχους στην παραβίαση του νόμου περί εμπιστευτικότητας και να δημιουργήσουν εντυπώσεις που δεν συνάδουν με το δημόσιο ήθος της υπεύθυνης άσκησης της δημοτικής πολιτικής από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του». Τέλος, τονίζει ότι «αρνείται να παραστεί στην παρωδία συνεδρίασης που επέλεξαν όσοι προσπαθούν να εκβιάσουν το Δήμαρχο επειδή απώλεσαν τις θέσεις που κατείχαν για προσωπικό τους πολιτικό όφελος… αρνείται να αποτελέσει μέρος του θεάτρου σκιών που ετοιμάζει o κ Κασόλας για την ανάγκη του live streaming, προκειμένου να θυμίζει στους πολίτες του Θέρμου ότι υπάρχει… ως υποψήφιος.

Όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση από τον κ.Θεόδωρο Κασόλα όλα αυτά που ισχυρίστηκε ο κ.Κωνσταντάρας είναι τυμπανοκρουσίες για να δημιουργηθεί ένα κλίμα εκφοβισμού.

Από την πλευρά του ο κ.Τριανταφυλλάκης τόνισε πως έπρεπε για λόγους ουσίας να παραβρίσκεται ο δήμαρχος και η παράταξη της πλειοψηφίας στο Δ.Σ γιατί είναι ένα θέμα σοβαρό και ζήτησε αναβολή προκειμένου την επόμενη φορά να παρευρεθεί και η παράταξη της πλειοψηφίας και να δώσει απαντήσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαθανασόπουλος τόνισε πως «το πόρισμα θα έπρεπε να έχει δοθεί, έστω στους αρχηγούς των παρατάξεων και να γνωρίζουν και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το τρίτο έγγραφο που αποκρύπτεται από την δημοτική αρχή και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αφού ο κ.Δήμαρχος μας είπε πως το πόρισμα είναι στο Μεσολόγγι αλλά το έγγραφο ήταν στο δήμο Θέρμου. Άρα ο Δήμαρχος μας κοροϊδεύει και πάει να ρίξει την μπάλα σε άλλους αλλά προεκλογικά άλλα έλεγε. «

Από την πλευρά του ο κ.Παπαδημητρίου αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο κ. Δήμαρχος να χαρακτηρίζει το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ως παρωδία «Παρωδία είναι να μην ξέρουν οι επαγγελματίες της πλατείας ότι αν γίνει ένα ατύχημα στην πλατεία θα την πληρώσουν και θα πάνε φυλακή; Αν γίνει ένα ατύχημα με έναν που κάθετε στην καρέκλα σε καφετέρια θα πάει φυλακή ο καταστηματάρχης.Αυτά δεν τα ξέρουν οι άνθρωποι αλλά δεν θέλουν να τα μάθουν κιόλας. Εγώ το σημερινό συμβούλιο δεν το βλέπω παρωδία εδώ στα Δ.Σ έχουν γίνει πράγματα και θαύματα και γελάει όλη η Αιτωλ/νία, η σημερινή συνεδρίαση είναι παρωδιά;» 

Ιδιαίτερα καυστικός στην τοποθέτησή του ήταν ο ανεξάρτητο δημοτικός σύμβουλος κ Aντώνης Πριόνας ο οποίος κάλεσε την δημοτική αρχή να μην κρύβεται για ένα τόσο σημαντικό θέμα «Με λυπεί ιδιαίτερα ο τρόπος αντιμετώπισης του κορυφαίου πολιτικού οργάνου του δήμου μας από ανθρώπους της πλειοψηφίας και μάλιστα αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον τόπο μας. Άκουσα με προσοχή αυτά που είπε στην επιστολή του ο Δήμαρχος και πως εγώ ως προϊστάμενος τα γνώριζα. Βεβαίως και τα γνώριζα και βεβαίως και είμαι παρών και είμαι εδώ πάντα πρόθυμος να δώσω λύσεις και να τοποθετηθώ, δεν κρύβομαι . Και δεν είναι δυνατόν ο κ.Δήμαρχος να προκαταλαμβάνει τις θέσεις μου στο Δ.Σ ή τις θέσεις των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων πριν ακόμη ακούσει τι θα πούμε. Εκτός κι αν έχει μαντικές ικανότητες.Είναι ντροπή για τον κ.Κωνσταντάρα να χαρακτηρίζει παρωδία τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αυτό είναι πρωτάκουστο! Συνυπέγραψα αυτό το χαρτί για το ΄έκτακτο συμβούλιο γιατί ήθελα να αναδειχθεί το κενό που υπάρχει στην διοίκηση του δήμου.Γιατί ήθελα να αναδειχθεί ότι οι υπεύθυνοι κρύβονται.Γιατί οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να βγουν εδώ, άλλα λένε ενώ όταν είναι στην πλατεία άλλα λένε.

Τελικά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος Αντιπολίτευσης Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, αναβλήθηκε ο οποίος ζήτησε το θέμα αυτό να συζητηθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρόταση με την οποία συμφώνησαν και ψήφισαν οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ