Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 17ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑKΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Τα παιδιά της Γ’ Δημοτικού μεγαλουργούν, γίνονται συγγραφείς για την Διαφορετικότητα και τον ΣΔ-1. Σε συνέχεια των Δράσεων του 17 ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου που αφορούν στην διαφορετικότητα και την ευαισθητοποίηση γύρω από τα παιδιά με ΣΔ-1 που τυγχάνει να φοιτούν στο σχολείο, οι μαθητές της Γ’ Τάξης, μας εξέπληξαν όμορφα για άλλη μια φορά!!! 
Πριν έναν χρόνο περίπου η Παιδίατρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου μας, Χριστίνα Νείλα, κλήθηκε από την Δ/νση του σχολείου και τους δασκάλους της Β' τότε τάξης του δημοτικού και πραγματοποίησε μια.....
ομιλία ευαισθητοποίησης για τον ΣΔ-1 στα παιδιά με κοινό τους μικρούς μαθητές. 
Προς έκπληξή μας, η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης και πολύ ουσιαστική. Ένα χρόνο μετά τα ίδια παιδιά προχωρούν παρακάτω, μας ξεπερνούν και μας δίνουν δύναμη για νέες δράσεις που τελικά πιάνουν τόπο και έχουν τέτοια όμορφα και ανεπάντεχα αποτελέσματα. 
Με την καθοδήγηση της σχολικής νοσηλεύτριας Μπερμπερίδη Γεωργίας, της δασκάλας τους Μπλιασκούνη Στέλλας, των δασκάλων ειδικής αγωγής Νταλιάνη Αργυρούλας και Τσιάμη Μαρίας αλλά και του δασκάλου των καλλιτεχνικών Χατζητρακόσα Αντώνη τα παιδιά μεγαλούργησαν!!! 
Συνέλαβαν την ιδέα, έφτιαξαν την ιστορία, μίλησαν για την διαφορετικότητα αλλά και την καθημερινότητα των παιδιών και συμμαθητών τους με ΣΔ-1, δημιούργησαν και εμπλούτισαν το σενάριο, έκαναν την εικονογράφηση και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι… «Ο Γλυκός Μένιος» είναι ένα παραμύθι φτιαγμένο βιωματικά από γλυκά και τρυφερά παιδιά για άλλα παιδιά! Μπράβο στο σχολείο! 
Μπράβο στους επιμελητές εκπαιδευτικούς! Μπράβο στα παιδιά!!!! Ο σύλλογός μας θα προβάλλει, θα επικροτεί και θα συμβάλλει τα μέγιστα σε τέτοιες όμορφες δράσεις!!!

Ο γλυκός Μένιος 17o Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου 2017-2018 
Ο γλυκός Μένιος Συγγραφείς- Εικονογράφοι: Μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Αγγεκλής Άγγελος Αλεξάκη Παναγιώτα Ασβεστόπουλος Αθανάσιος Γαρουφαλής Δημήτριος Ζαραβίνα Ελένη Καραγιάννης Αλέξιος Καραίσκου Αγγελική Κατσάδα Αγαθή Κουμπέτσου Ευαγγελία Κουτσού Μαρία Μερμίγκης Παύλος Μπαλτά Ευτυχία Αιμιλία Μπουκουβάλας Δημήτριος Ντάθας Θεόδωρος Νικολάου Χρήστος Πεφάνης Διονύσιος Σίμος Ελευθέριος Σκαμάγκη Λαμπρινή Θωμαή Σόλου Ελένη Σταμάτης Νικόλαος Τσόμπο Ορέστης Τσόνη Μαρία Δήμητρα Χαμζά Ελένη Άννα Χατζηαγάπη Ευαγγελία

Επιμελητές: Μπερμπερίδη Γεωργία Μπλιασκούνη Στυλιανή Νταλιάνη Αργυρούλα Τσιάμη Μαρία Χατζητρακόσας Αντώνιος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ