Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Παραπληροφορούν εναντίων του Συλλόγου μας, στον αγώνα του για καθαρό νερό ύδρευσης στο Αιτωλικό

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Του Συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”», εδρεύοντος στο Αιτωλικό, νομίμως εκπροσωπουμένου
.//.
Οι προσκείμενοι στον Δήμαρχο Μεσολογγίου και την ΔΕΥΑΜ, εξακολουθούν να πέφτουν σε εκούσια ολισθήματα, με σκοπό να παραπλανήσουν τον απλό πολίτη σχετικά με το θέμα του ακατάλληλου νερού του Αιτωλικού.
Έτσι, μόλις χθες 13/6/2018, στο ηλεκτρονικό έντυπο «ΑΙΧΜΗ» αναγνώσαμε ότι « .. Τότε μια ομάδα Αιτωλικιωτών είχε καταθέσει αίτημα ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου προκειμένου να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό στους κατοίκους. Μέχρι να γίνει η εκδίκαση τους, η Εισαγγελέας (!!) είχε δώσει προσωρινή εντολή για την ικανοποίηση του αιτήματος, θεωρώντας ως υπευθύνους τον Δήμο και όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου. Μετά από όλη την δικαστική διαδικασία που έγινε τότε, το αίτημα των Αιτωλικιωτών δεν έγινε δεκτό αφού αποδείχθηκε ότι η ΔΕΥΑΜ και ο Δήμος έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να παρέχουν νερό στο Αιτωλικό. Ωστόσο, οι σύμβουλοι πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα Τετάρτη στο Τριμελές Πλημ/κείο Μεσολογγίου αλλά αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο 2019»

Κατ’ αρχήν, ενημερώνουμε τους αδαείς και απληροφόρητους ότι το θέμα του νερού δεν το κίνησε μία απλή ομάδα πολιτών αλλά ο Σύλλογος «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”», συνεπικουρούμενος από εβδομήντα και πλέον μεμονωμένους πολίτες. 

Ο Σύλλογος μας και μόνο υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου για παραβίαση της χορηγηθείσης προσωρινής διαταγής και ο Σύλλογος μας παρίσταται ως Πολιτικώς Ενάγων κατά του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων στο Τριμελές Πλημ/κείο, η δε χθεσινή δίκη αναβλήθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Πληρεξ. Δικηγόρου μας στην Πάτρα.
Ενημερώνουμε επίσης του απληροφόρητους, ότι την προσωρινή διαταγή δεν την χορήγησε καμία Εισαγγελέας, αλλά η εκτελούσα χρέη προέδρου Υπηρεσίας κ. Πρωτοδίκης. Δεδομένου ότι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υπάγεται στις αστικής φύσεως υποθέσεις και όχι στις ποινικές. Η ποινικοποίηση της υπόθεσης έλαβε χώρα λόγω της άρνησης του Δήμο να συμμορφωθεί προς την προσωρινή διαταγή και δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων αλλά μόνο με την μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής.

Τέλος, ενημερώνουμε και πάλι τους απληροφόρητους και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ – προκαλώντας τους εν αμφιβολία ευρισκομένους να αναγνώσουν επισταμένα την απόφαση αυτή – ότι η υπ’ αριθμ. 64/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, με την οποία απερρίφθη η αίτηση μας περί λήψεως ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με το νερό του Αιτωλικού, ΔΕΝ απέρριψε τις θέσεις μας για την ακαταλληλότητα του νερού ούτε διότι δήθεν η ΔΕΥΑΜ και ο Δήμος έκαναν ότι ήταν …. ανθρωπίνως δυνατόν για να παρέχουν νερό, αλλά έκρινε στο σκεπτικό της ότι, από της επιβολής της προσωρινής διαταγής που είχαμε πετύχει μέχρι την έκδοση της απόφασης, έγιναν προσπάθειες προς καλυτέρευση της ποιότητας του νερού και, με δεδομένη την γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υγείας και την ένταξη της υδροδότησης στα προσεχή προγράμματα, πιθανολόγησε ότι δεν υφίσταται επείγουσα περίπτωση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων, εφ’ όσον μάλιστα έχει εγερθεί από την πλευρά μας τακτική αγωγή προς οριστική επίλυση του θέματος και πανηγυρική δικαίωση των αγώνων
μας.
Όπως γίνεται λοιπό αντιληπτό, δεν απορρίφθηκε το αίτημα μας για παροχή κατάλληλου νερού λόγω μη υπάρξεως προβλήματος, αλλά λόγω ελλείψεως της διαδικασίας του κατεπείγοντος εφ’ όσον από της χορηγήσεως της προσωρινής διαταγής, και με την απειλή επιβολής οικονομικών μέτρων (5.000 ΕΥΡΩ για κάθε παράβαση, η οποία μάλιστα παράβαση είχε σημειωθεί από της 2.6.2016 μέχρι την 13.1.2017 όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση, και το οποίο ποσό διεκδικείται με την τακτική αγωγή), επήλθε συμμόρφωση των αρμοδίων και προσπάθεια επίλυσης του σημαντικού προβλήματος μας.

Μεσολόγγι 14 Ιουνίου 2018
Για τον Σύλλογο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ