Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ - Του Βασίλη Βάσση*

Πάει και η Συμφωνία του EUROGROUP πέρασε. Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί για το κατόρθωμά της και η αντιπολίτευση απλά καταγγέλλει αυτά τα οποία έχει ψηφίσει και αυτή με Αντισυνταγματικό τρόπο μιας και ψηφίστηκαν σαν Σχέδιο Σύμβασης στο Τρίτο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015.  Το ΚΚΕ σταθερό στη....
άποψή του «Για όλα φταίει ο Καπιταλισμός», η Χρυσή Αυγή στο δικό της κόσμο ζητάει τη σύλληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας του Πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου για τη Μακεδονία, δια μέσου του δικού μας Βουλευτή Μπαρμπαρούση, του «Χρήσιμου Ηλίθιου» όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην σύντροφος του και πρώην Βουλευτής Μπούκουρας. Και έτσι όλα βαίνουν καλώς σε έναν χώρο που κάποτε υπήρχε ένα κράτος που το έλεγαν Ελλάδα. Και λέω που υπήρχε ένα κράτος γιατί ενώ οι προηγούμενες γενιές πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για να το έχουμε εμείς σήμερα, η δική μας γενιά το έχει καταλύσει και στη θέση του έχει εγκατασταθεί ένα ΚΑΤΟΧΙΚΟ Καθεστώς που σκοπό έχει το διαμελισμό του πρώην Ελληνικού Κράτους. Η Συμφωνία των Σκοπίων είναι η αρχή του Διαμελισμού. Κανένα κόμμα εντός Βουλής δεν έκανε το κόπο να μας πει πέντε κουβέντες για το Πολυνομοσχέδιο (4ο Μνημόνιο) που κατατέθηκε και ψηφίσθηκε σαν σχέδιο Σύμβασης άρα είναι άκυρο όπως και τα τρία προηγούμενα, την προηγούμενη ημέρα από τη Συμφωνία των Σκοπίων. Μας έλεγε η Κυβέρνηση ότι είναι προαπαιτούμενο για το EUROGROUP στις 21 Ιουνίου 2018 και έτσι ψηφίστηκε χωρίς να ακουστεί ούτε μια κουβέντα. Γι’ αυτό άλλωστε άνοιξαν και το θέμα των Σκοπίων.
                 Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει η Συμφωνία για την οποία θριαμβολογεί η Κυβέρνηση και για χάρη της οποίας υπογράψανε (την κατά τα άλλα άκυρη) Συμφωνία με τα Σκόπια:
       Α) Οι Δανειστές - Κατακτητές απαιτούν να αυξηθεί το ΑΕΠ της δουλειάς του Λαού μας κατά 34,2 δις κατά την περίοδο 2018-2022. Αυτή η απαίτηση μας θυμίζει την απαίτηση του τσιφλικά, που απαιτούσε την αύξηση της σοδιάς του για να μπορέσει να πάρει αυτός αυξημένη δεκάτη.
       Β) Οι Δανειστές - Κατακτητές απαιτούν Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 42,5 δις συνολικά για τα έτη 2018-2022. Δηλαδή 20% περισσότερο από την αύξηση του ΑΕΠ..     
       Γ) Οι Δανειστές – Κατακτητές απαιτούν το σύνολο του πρωτογενούς πλεονάσματος να πάει στις τσέπες τους. Οι τρέχοντες τόκοι για αυτή την περίοδο είναι 32,4 δις. Τα υπόλοιπα 10 δις θα λειτουργήσουν ως εγγύηση για τις διευκολύνσεις του ΕΜΣ.
       Δ) Πως ακριβώς όμως θα βγει αυτό πρωτογενές πλεόνασμα; Μα φυσικά οι Δανειστές – Κατακτητές απαιτούν να φτάσει η μέση σύνταξη του Έλληνα από τα 800 Ευρώ που είναι σήμερα στα 495 μέσα στη πενταετία αυτή. Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι αυτή που απαιτούν οι Δανειστές – Κατακτητές.
       Ε) Ο μέσος μισθός θα φτάσει στη καλύτερη περίπτωση από τα 1500 Ευρώ που είναι σήμερα τα 1350. Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα αυξηθεί το ΑΕΠ όσο θέλουν οι Δανειστές – Κατακτητές, μειωθεί η ανεργία και αυξηθούν οι επενδύσεις.
       Στ) Για να τηρηθούν όλα αυτά απαρέγκλιτα, η Ελλάδα θα υπόκειται σε τριμηνιαίες αξιολογήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα λειτουργεί όπως έκανε τα παλιά χρόνια επί Φεουδαρχίας ο Σέμπρος. Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, τότε οι Δανειστές – Κατακτητές έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν περισσότερες και πιο σκληρές ποινές πολιτικής σε βάρος του Ελληνικού λαού.
       Ζ) Και αν όλα πάνε καλά και οι Δανειστές – Κατακτητές είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, τότε και μόνο τότε δεν θα αυξήσουν την επιτοκιακή επιβάρυνση του χρέους προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό. Ένα χρέος που έχουν όλη την καλή διάθεση να επιμηκύνουν για άλλα 10 χρόνια χωρίς όμως να ρίξουν τα επιτόκια.
       Αυτή με λίγα λόγια είναι η Συμφωνία του EUROGROUP  της 21ης Ιουνίου 2018. Αν όλα αυτά δεν μας θυμίζουν από αυτά που έχουμε διαβάσει τη Δουλοπαροικία Χρέους τότε τι ακριβώς μας θυμίζουν;
       Ας δούμε λίγο όμως και τι είναι η Δουλοπαροικία Χρέους:
       Καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους έχουμε όταν ένα άτομο, μια ομάδα ατόμων, είτε ένας ολόκληρος λαός εξαναγκάζεται σε καταναγκαστική εργασία υπό απειλή για να πληρωθούν χρέη. Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του 1930 καταναγκαστική εργασία «είναι κάθε εργασία ή υπηρεσία που εκτελείται από οποιοδήποτε πρόσωπο υπό την απειλή οποιασδήποτε ποινής και για την οποία το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει προσφερθεί εθελοντικά.» (ILO, Forced Labour Convention, 1930, άρθρο 2, παρ. 1).
       Έτσι με αυτή τη Συμφωνία γινόμαστε η πρώτη χώρα που υιοθετούμε το Νομικό και Συνταγματικό καθεστώς του Ελεύθερου Κράτους του Κονγκό 1885-1904. Το Ελεύθερο Κράτος του Κονγκό δεν ήταν απλά ένα αποικιακό κράτος ήταν μια Διεθνής Δουλεία (International Servitude) προς όφελος της Διεθνούς Κοινότητας με σκοπό τον εκπολιτισμό των Ιθαγενών. Τότε το Υψίπεδο του Κονγκό παραδόθηκε σε ιδιωτικές εταιρίες και κυρίως στην ΑγγλοΒελγική εταιρία «Καουτσούκ» για να αξιοποιηθεί η Δημόσια περιουσία του Κονγκό και η Κυβέρνηση σε μια ΜΚΟ υπό τον Λεοπόλδο τον Β’. Η διαφορά του Ελεύθερου Κράτους του Κονγκό και της Ελλάδας σήμερα είναι ο τρόπος εξαγορασμού της Ελίτ Οικονομικής και Πολιτικής. Τότε τους έδωσαν χάντρες ενώ σήμερα τους δίνουν Ευρώ. Γι’ αυτό κρατάνε ανοικτή τη Βουλή ακόμα, για να εξαγοράζουν συνειδήσεις. Τέτοια συμφωνία δεν έχει Επιβληθεί σε καμία άλλη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να επιβληθεί τέτοια απόφαση γιατί έχει το κατάλληλο Πολιτικό Προσωπικό.     
       Η δουλοπαροικία χρέους έχει καταργηθεί και απαγορεύεται ρητά από το διεθνές Δίκαιο. Συγκεκριμένα έχει καταργηθεί με την «Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 29 Περί Αναγκαστικής και υποχρεωτικής εργασίας» η οποία κυρώθηκε στην Ελλάδα με τον νόμο 2079/52 (ΦΕΚ 108α/13-6-52). Δυστυχώς όμως είμαστε η χώρα παράδειγμα για την καταπάτηση αυτής της σύμβασης. Όλα αυτά που κάνουν σε μας θα γίνουν και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνικός Λαός γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή. Πάντα οι προηγούμενες γενιές ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Γυρίζουμε πίσω στο Μεσαίωνα με αυτή τη συμφωνία για την οποία η Κυβέρνηση Θριαμβολογεί, αλλά και η αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζει χωρίς να θίγει το σπουδαίο αυτό θέμα. Αλλά τι να πει όταν όλα αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2010 που βρίσκονται τώρα στην αντιπολίτευση έκαναν αυτό ακριβώς που κάνει η σημερινή Κυβέρνηση.
       Ούτε όμως και τα άλλα κόμματα στη Βουλή δεν τα ακούμε να μιλάνε για αυτό. Το ΚΚΕ κλασικά «Φταίει ο Καπιταλισμός» η δε Χρυσή Αυγή βγάζει κάτι άναρθρες κραυγές περί πατριωτισμού που στην ουσία οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, μιας και δεν θίγει το σημείο της Δουλοπαροικίας του Χρέους και της Κατοχής.
       Όμως ούτε και τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα δεν τα ακούμε να στέκονται σε αυτό το σημείο. Πώς να σταθούν όμως όταν τα περισσότερα από αυτά όταν ήταν για 7 μήνες στην Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά δέχτηκαν και τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου του 2015 ότι αναγνωρίζουν πλήρως το χρέος και ότι θα πληρώνεται έγκαιρα προς όλους τους δανειστές. Τα δε άλλα κόμματα της λεγόμενης Αριστεράς που δεν Κυβέρνησαν λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι εθνικοαπελευθερωτικό αλλά βαθύτατα ταξικό. Και έτσι έχει μείνει μόνο το ΕΠΑΜ να φωνάζει από το πρώτο μνημόνιο ότι δεν πρόκειται απλά για μια οικονομική κρίση αλλά για ΚΑΤΟΧΗ της πατρίδας και του λαού και μάλιστα πολύ χειρότερη από την ΚΑΤΟΧΗ του 1941-1944.

*ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ ΕΘΝ. ΣΥΜΒ. ΕΠΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ