Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ

Το πρωί του Σαββάτου 17/1, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Βόνιτσα με ομιλητή το Νίκο Μωραΐτη υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Νίκος Μωραΐτης σημείωσε μεταξύ άλλων:

Τις τελευταίες μέρες έχει ανάψει η συζήτηση για τη φορολογία, τη φοροληστεία δηλαδή, που έχει γονατίσει κάθε λαϊκό σπίτι. Και είναι αλήθεια πως κάθε εργάτης, κάθε άνεργος, κάθε αυτοαπασχολούμενος, κάθε φτωχός....
αγρότης, γιατί όλοι αυτοί είναι η πλειοψηφία του λαού μας, έχουν γονατίσει από την αβάσταχτη φορολογία, στο εισόδημα, στο σπίτι που έφτιαξαν με τον κόπο τους ή κληρονόμησαν από τους γονείς τους, από τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Ποια λαϊκή οικογένεια δεν έχει χάσει το λογαριασμό με τους φόρους, δεν ζει με το μόνιμο άγχος και την αγωνία πώς θα πληρώσει την εφορία;
Και πάνω εδώ στην λαϊκή απαίτηση «δεν πάει άλλο, με τη φοροληστεία» δίνει και παίρνει η δικομματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Σημασία δεν έχει πώς η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ονομάσουν τους νέους φόρους, ποιοι νέοι φόροι θα πάρουν τη θέση των παλιών. Σημασία έχει πως και οι δύο ορκίζονται στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που επιβάλει για όλα τα κράτη μέλη της η ΕΕ.
Έχουμε κερδίσει την εκτίμηση του λαού της περιοχής και μπορούμε να μπούμε σε πολλά λαϊκά σπίτια, να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους, με τους ανέργους, με τους επαγγελματίες και τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών , που στενάζουν από τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, που βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της επίθεσης του κεφαλαίου.
Αναφερόμενος στην αγροτική παραγωγή τόνισε οτι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».
Ο Ν. Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να βγάλουν λάδι την Ε.Ε. και να κρύψουν κατά βάθος ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική.

Έχουμε τη δύναμη να αφοπλίσουμε την κινδυνολογία, τους εκβιασμούς και τις αυταπάτες που καλλιεργούν η κυβέρνηση , ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ώστε να γίνει χτήμα των εργαζομένων ότι:
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ο λαός μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. Αυτό είναι το καρφί στο μάτι των αντιπάλων του λαού μας, αυτό ενοχλεί τα μεγάλα συμφέροντα, αυτό πολλαπλασιάζει τη λαϊκή δύναμη που μπορεί να φέρει την πραγματική ανατροπή αυτής της βάρβαρης κατάστασης, να ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο μας.
Η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την επόμενη μέρα και καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, κάνουν εμπόριο ελπίδων κρύβοντας την αλήθεια, θάβοντας την αλήθεια στα μπάζα της παραπλανητικής αντιπαράθεσης του διπολισμού, όπως γίνεται τόσα χρόνια με το δικομματισμό που οδήγησε τις λαϊκές οικογένειες στα σημερινά βάσανα.
Να σκεφτεί καλά ο κάθε εργαζόμενος, η κάθε εργαζόμενη.
Πώς θα είναι η επόμενη μέρα ;
Τα στοιχεία είναι ατράνταχτα και ο λαός πρέπει να τα γνωρίζει για να καθορίσει τη στάση του.
'Οποια κι αν είναι η κυβέρνηση, η πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή.
Γιατί Θα είναι στο σβέρκο του λαού η Ευρωπαϊκή Ένωση, η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που την προσκυνάνε όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ.
Γιατί θα είναι σε δράση το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που δημιούργησε το ευρωπαϊκό κεφάλαιο κατά των λαών, θα δείχνει καθημερινά τα δόντια της η κοινοτική νομοθεσία που χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις, που ξεσχίζει την πλήρη εργασία και εξαπλώνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, η νομοθεσία που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και μειώνει τις συντάξεις.
Γιατί θα συνεχίσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ να ξεκληρίζει την αγροτιά.
Γιατί θα προκαλεί πολέμους και επεμβάσεις η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Γιατί θα παραμείνει ο μόνιμος βραχνάς, το πλαίσιο της συνεχούς επιτήρησης της χώρας και τα ''μνημόνια διαρκείας'', παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που χρησιμοποιεί το κεφάλαιο, για να κάνει φτηνότερη και φτηνότερη της εργατική δύναμη για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.
Γιατί θα συνεχίζει ο λαός να στενάζει από τους αντιλαϊκούς νόμους, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί θα πληρώνει ο λαός μας, χωρίς να έχει καμία ευθύνη το αβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί θα κυβερνά το κεφάλαιο, τα μονοπώλια , που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, την πραγματική εξουσία και θα απαιτούν και στη φάση της όποιας ανάκαμψης ακόμη περισσότερα προνόμια, σε βάρος πάντα του λαού.
Γιατί θα βασανίζει το λαό μας η ανεργία και η φτώχεια , η αδυναμία να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Γι' αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ