Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο υπερήφανος 24χρονος που βοήθησε τον πρώτο τυφλό υπουργό να υπογράψει

Οι περισσότεροι νόμισαν πως ήταν απλά ένας υπάλληλος της προεδρίας και άλλοι πως είναι ένας από τους συνοδούς του Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Παρά την χαρούμενη ατμόσφαιρα και το μετριασμένα πανηγυρικό κλίμα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα, έκανε με την...παρουσία του την αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου να σιγήσει.
Ήταν απόγευμα της Τετάρτης όταν οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου ώστε να ορκιστούν (άλλοι με θρησκευτικό και άλλοι με πολιτικό όρκο) και να υπογράψουν τα υπουργικά διατάγματα της υπουργοποίησής τους.
Ο ένας μετά τον άλλον προσερχόταν, υπέγραφε και έφευγε πανευτυχής χαιρετώντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ήρθε όμως μία στιγμή σεβασμού όπου όλοι σίγησαν. Ήταν η στιγμή όπου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πήγε να υπογράψει και να γίνει ο πρώτος τυφλός υπουργός στην ελληνική πολιτική ιστορία.
Οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές έπεσαν πάνω του όσο αυτός πλησίαζε, κάθησε, υπέγραψε και έφυγε. Δεν ήταν όμως μόνος του. Μαζί του ήταν και ένας νεαρός άνδρας, που λανθασμένα θεωρήθηκε άνδρας της Προεδρίας. Δεν ήταν όμως. Ό νεαρός γενειοφόρος ήταν ο Λευτέρης Κουρουμπλής, γιος του υπουργού Υγείας.
Ο Λευτέρης Κουρουμπλής είναι 24 ετών και ζει μόνιμα στην Σητεία της Κρήτης όπου σπουδάζει και εργάζεται. Ωστόσο έρχεται τακτικά στην Αθήνα. Είναι ο μοναχογιός της οικογενείας καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει και μία κόρη, την Κατερίνα.

Με μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής, ο γιος του Λευτέρης, περιγράφει στο Newsit τις στιγμές που έζησε στο Προεδρικό Μέγαρο δίπλα στον πατέρα του. Μιλά για εκείνον τρυφερά, κομπιάζει από μετριοφροσύνη και τελικά τον προδίδει το συναίσθημα…είναι ακόμη πολύ συγκινημένος.

«Είχα την τύχη στη ζωή μου να λάβω μέρος σε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές στη χώρα μου και στη ζωή μου. Είμαι ακόμη πιο συγκινημένος γιατί μετέφερα τον πατέρα μου, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη μεγαλύτερη στιγμή της ζωής του. 
Γιατί όταν το ζεις από μέσα, όταν ζεις τις δυσκολίες της πολιτικής, γιατί στη ζωή δεν υπάρχουν δυσκολίες για τον πατέρα μου, τουλάχιστον στη ζωή που έχει μαζί μας σαν οικογένεια δεν υπάρχουν δυσκολίες, δεν είναι κάτι διαφορετικό. Αλλά όταν έχω ζήσει και μεγαλώσει σε μια πολύ πολεμική ατμόσφαιρα της πολιτικής κατάστασης απέναντι στον πατέρα μου, τις μάχες που έχει δώσει, όσες τέλος πάντως έχω ζήσει μαζί του γιατι έχει δώσει πολλές από παλιά, τότε είναι μια δικαίωση. 
Όταν ήμουν μαζί του εκείνη τη στιγμή, το συναίσθημα ήταν μαγικό. Δεν περιγράφεται νομίζω, είναι και μια στιγμή δικαίωσης, είναι μια ευχάριστη στιγμή, είναι μια στιγμή δόξας» λέει τέλος ο Λευτέρης Κουρουμπλής. 

Πηγή: koolnews- newsit.gr /

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ