Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Εμφάνιση ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ.jpgΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
Η Λαϊκή Συνέλευση  «Ανυπότακτο Αγρίνιο», η οποία είχε και την πρωτοβουλία, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου, προσυπογράφουν το παρακάτω κοινό ψήφισμα:

«Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καλείται από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών,  να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών στις 20 Ιουλίου 2016, για να δικαστεί.
»Το κλητήριο θέσπισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: “…προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά το νόμο συνέχιση της εργασίας  τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά το νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…”.
...»Ως γνωστόν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ήταν ένας από εκείνους τους αιρετούς που στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων των εργαζομένων για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, χωρίς σε καμία περίπτωση να καλύπτει διαδικασίες πλαστών δικαιολογητικών. Υπερασπίστηκε με αυτή του την επιλογή το δικαίωμα στην εργασία.
»Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον ανακριτή τον Οκτώβριο του 2014 ο Δήμαρχος «θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται», αφού όπως εξηγεί «πάνω από το 90% του προσωπικού έχει ελεγχθεί», από την ίδια την υπηρεσία του Δήμου. Ο έλεγχος αυτός μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση δύο (2) εργαζομένων που βρέθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά και την παραπομπή άλλων δύο (2)
»Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό από όλους βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των αιρετών και των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, της οποίας την πολιτική ευθύνη φέρει στο ακέραιο η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. (δεύτερη φορά Αριστερά). Υλοποιείται με άλλα λόγια η φράση του σημερινού πρωθυπουργού  «…το κράτος έχει συνέχεια..», παραμένοντας ως κυρίαρχο δόγμα της κρατικής εξουσίας το «διώκουμε όσους δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις.
...»Με το κοινό μας αυτό ψήφισμα δηλώνουμε ότι:
·      Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, όπως αυτή εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή (405/24-9-2014). · 
     Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κάθε συγκυβέρνησης των τελευταίων ετών και των δανειστών, με την οποία επιδιώκουν όχι μόνο την κατάργηση της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και  την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.
·  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, ούτε εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται.
·      Θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε πολιτική που στόχο έχει να πλήξει το δικαίωμα στην εργασία.
·      Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
·      Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ