Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. AIT/ΝΙΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
«Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»
Αγρίνιο, 7/12/2015
24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ -
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 
ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ 
Με απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων...
Ελλάδος, πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στην Καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων.

Για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα των σχολείων των παιδιών μας, για μία ακόμα φορά, έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι, αφού και η σημερινή «αριστερή» Κυβέρνηση ακολουθεί τις απαράδεκτες και ανάλγητες πρακτικές των προκατόχων της, αφήνοντας τους επί πέντε (5) μήνες απλήρωτους.
Ενώ οι καθαρίστριες καθημερινά δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν καθαρά και ασφαλή τα σχολεία των παιδιών μας, η Κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αρνούμενη να καταβάλει ακόμα και αυτούς τους πενιχρούς μισθούς των 250-300 Ευρώ.
Οι εργαζόμενες, και ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο (!!!) και σήμερα βρίσκονται σε δραματική κατάσταση. Βρίσκονται κυριολεκτικά σε κατάσταση εξαθλίωσης, καθώς οι περισσότερες εξ' αυτών δεν μπορούν να καλύψουν καν τις στοιχειώδες ανάγκες βιοπορισμού τους, ενώ η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά και για τους εργαζόμενους και για τα σχολεία.
Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις έργου και μια χαμηλότατη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 300 Ευρώ, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενες με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας), το κράτος μέχρι τώρα τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα.
Κι όμως, παρά τα παραπάνω, η Κυβέρνηση εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%.
Για τους λόγους αυτούς οι εργαζόμενοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, με κυρία αιτήματα: α) να μην μειωθεί η ήδη ελάχιστη αμοιβή τους, β) να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, γ) να μονιμοποιηθούν στις θέσεις εργασίας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δ) να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς εξαιρέσεις, στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους Δημάρχους και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων να σταθούν πλάι στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών.
Όλο μαζί να απαιτήσουμε:
ΚΑΘΑΡΑ & ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ