Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

“Αιτία πολέμου” η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών

(Photo Eurokinissi)
Ο σχεδιασμός του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να προχωρήσει σε σταδιακή άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, προκαλεί ήδη σοβαρούς κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ στη Βουλή ηχούν “τύμπανα πολέμου”.
Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των σχετικών αποκαλύψεων που είχε κάνει προ μηνών ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, και τη εξέγερση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της .........
Δημοκρατικής Αριστεράς, στο πλαίσιο τότε της τρικομματικής κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Η απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ήταν ένα μέτρο αμιγώς κοινωνικής απήχησης και αλληλεγγύης, ειδικά σε μια κοινωνία σαν την ελληνική που είναι προσανατολισμένη στην ακίνητη ιδιοκτησία, και τυχόν άρση της εφαρμογής της σε εποχή βαθιάς κρίσης, με την πλειονότητα των πολιτών να δοκιμάζονται και να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανεικές υποχρεώσεις τις οποίες έχουν αναλάβει, αναμένεται να αποτελέσει “αιτία πολέμου”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ ή η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ