Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Το ΚΚΕ παραχωρεί τον 902... στο Μέγαρο Μαξίμου;

Σημαντικές αλλαγές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο προκαλεί η απόφαση του ΚΚΕ να «ιδιωτικοποιήσει» τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό 902. Αν, όπως όλα δείχνουν, αγοραστές του 902 είναι επιχειρηματίες που φέρεται να συνδέεται με το Μέγαρο Μαξίμου, τότε η πώληση του κομματικού σταθμού παίρνει σοβαρότερες πολιτικές αλλά και συμβολικές διαστάσεις. Τόσο γιατί με την πώληση δυναμώνει το προπαγανδιστικό οπλοστάσιο της ΝΔ όσο και επειδή η απόφαση του ΚΚΕ να παραχωρήσει τον σταθμό στο αντίπαλο στρατόπεδο, έχει στόχο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πόλεμος στην Αριστερά για τον 902
Ο τελευταίος είχε αντιδράσει, ήδη από τον Φεβρουάριο, στις διαπραγματεύσεις για την επικείμενη πώληση, με έναρεπορτάζ στην Αυγή που είχε τίτλο «Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα ΜΜΕ». Το ρεπορτάζ εμφάνιζε τον 902 να πωλείται στον Φίλιππο Βρυώνη, «από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ πρόσφατα, κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με «άνοιγμα» στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ».

Τo ρεπορτάζ έκανε επίσης λόγο για «σχέδιο ολοκληρωτικού ελέγχου των media και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού», το οποίο «εκπονείται από το πολιτικό -μιντιακό επιτελείο του Σαμαρά, με μοχλό το ΣΔΟΕ και με στόχο τη δημιουργία νέας, γαλάζιας διαπλοκής, που εκτός των άλλων θα χρησιμεύσει και ως όχημα συνεννοήσεων του πρωθυπουργού με τη διαπλοκή της παλαιάς εποχής...

... Ανάμεσα στα νέα τζάκια της διαπλοκής φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό Όμιλο, με «ναυαρχίδα» την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία συχνά αναλαμβάνει τη «βρόμικη δουλειά» του Μαξίμου. Έπεται ραδιοφωνικός σταθμός και επίκειται άμεσα τηλεοπτικό περιοδικό.

Σε δεύτερο πλάνο μεταξύ των χρηματοδοτών βρίσκεται και ο Δ. Μελισσανίδης, με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις και, όπως φαίνεται, διατηρεί το προβάδισμα στην εξαγορά του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ».


Αντιδρώντας στο άρθρο που τον ήθελε να καθοδηγείται από το Μέγαρο Μαξίμου και να κάνει την βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του, ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά» κατέθεσε τις επόμενες μέρες αγωγή κατά της «Αυγής» για συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ. Λεπτομέρεια: πληρεξούσιος δικηγόρος για τα «Παραπολιτικά» ανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης...

Στο άρθρο της Αυγής είχε αντιδράσει και ο κ. Μαρινάκης με εξώδικο, στο οποίο είχε αποφύγει να αναφερθεί ονομαστικά στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» αλλά απέδιδε τις αναφορές στο πρόσωπό του σε προσπάθεια «να απαξιωθεί ο Ολυμπιακός, του οποίου είναι πρόεδρος, ενώ θεωρεί ότι διακυβεύεται η προσωπικότητά του, όσο και η ασφάλεια, η δική του και της οικογένειάς του, με τέτοιου είδους δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε άσχετα με αυτόν συμφέροντα και δραστηριότητες».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Σάββατο 3 Αυγούστου, τα «Παραπολιτικά» δημοσίευσαν συνέντευξη με τον Δ. Κουτσούμπα, στην οποία ο γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν την ανακοίνωση της πώλησης, η συνέντευξη του γραμματέα του ΚΚΕ σε μια εφημερίδα που συνδέεται στενά με την ΝΔ, είχε δημιουργήσει ερωτηματικά και σε στελέχη του ΚΚΕ.

Το δημοσίευμα της Αυγής τον Φεβρουάριο εκτιμούσε ότι το ΚΚΕ ζητούσε για τον τηλεοπτικό 902 10 εκατ. ευρώ, αλλά θα μπορούσε να συμβιβαστεί στα 7, τα 4 για την άδεια και τα 3 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υποδομές δικτύου.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την πώληση του σταθμού, δεν γίνεται λόγος για το τίμημα. Το βέβαιο όμως είναι ότι, αν πράγματι αληθεύουν οι πληροφορίες για τον αγοραστή, το σχόλιο της Αγγέλας Νταρζάνου, συντάκτριας του ρεπορτάζ της Αυγής τον Φεβρουάριο, φαίνεται να επιβεβαιώνεται: «Κατά μια απροσδόκητη τροπή των πολιτικών πραγμάτων, ένας τηλεοπτικός σταθμός που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ενός κομουνιστικού κόμματος μπορεί να αποτελέσει τον σταθμό της πιο άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης». Το ερώτημα είναι πως και γιατί το ΚΚΕ αποφάσισε να πάρει μέρος στην επίθεση αυτή.
Διάψευση Βρυώνη

Ο Φίλιππος Βρυώνης, φερόμενος αγοραστής, διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 902. Η ανακοίνωση όπως δημοσιεύεται στα Παραπολιτικά έχει ως εξής:

«Ο Φίλιππος Βρυώνης διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ