Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΜΗΣ: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ - ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Οι έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες κάθε κλάδου, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δέχονται σκληρή επίθεση.
Με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, μειώνουν τα εισοδήματα, καταργούν εργασιακά δικαιώματα, διευκολύνουν την μονοπώληση της αγοράς και καταστρέφουν επαγγελματικούς κλάδους.( όπως π.χ. αυτοκινητιστές, ταξί, φαρμακεία, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, κ.α.).
Το συνδικαλιστικό κίνημα στους διάφορους κλάδους αιφνιδιάστηκε.
Έχοντας δε μέχρι σήμερα έναν εσωστρεφή και συντεχνιακό προσανατολισμό, θεωρούσε το πρόβλημα του διπλανού, ξένο πρόβλημα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος  Αγρινίου χρόνια τώρα πάσχιζε για την ενότητα και την κοινή δράση, επισημαίνοντας τους κινδύνους από την μπακλαβαδοποίηση των κοινωνικών ομάδων και των επαγγελματικών κλάδων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου κινητοποιούνταν, αντιδρούσε, απεργούσε χωρίς συμπαράσταση, πολλές φορές δε αντιμετώπιζε χλευασμό και ειρωνεία, αντιδρούσε μόνος του για κοινά προβλήματα όπως: φορολογικό, ασφαλιστικό, γιατροί ΟΑΕΕ, κ.α.
Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. πιστεύει ότι:
Έστω και τώρα είναι ανάγκη να συντονιστεί η δράση και η αντίδραση για τα κοινά προβλήματα και τα κλαδικά ζητήματα που βγάζουν τους συναδέλφους εκτός δουλειάς.
Το μέτρο όμως της απαγόρευσης του καπνίσματος και με την καθολικότητα που επιβάλλεται, δεν μπορούμε να το προσεγγίσουμε απλά συντεχνιακά και οικονομικίστικα.
Δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο στον εισπρακτικό του χαρακτήρα (πρόστιμα).
Δεν πρέπει να παγιδευτούμε στους δήθεν λόγους υγείας.
Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα απλό ειδικό κλαδικό πρόβλημα, που θα καταστρέψει απλά κάποιους επαγγελματίες.
Ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι η αλήθεια, την ώρα που ξεπουλάνε τα πάντα και απελευθερώνουν τα πάντα, να απαγορεύουν το κάπνισμα.
 Και όμως: 
ΤΟ   ΚΑΝΟΥΝ  ΓΙΑ   ΕΝΑ   ΚΑΙ   ΜΟΝΟ  ΛΟΓΟ
  Δηλαδή:
Πρέπει να μάθεις να είσαι πειθαρχημένος και να υπακούς.
Ούτε σαν μαγαζί, ούτε σαν πελάτης, έχεις δικαίωμα  επιλογής.

ΠΑΝΩ   ΑΠΟ   ΟΛΑ   ΕΙΝΑΙ  Ο   ΝΟΜΟΣ
                             
Για εμάς, τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου,

ΑΥΤΟ   ΕΙΝΑΙ  ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ  ΛΙΘΟΣ  ΤΟΥ  ΦΑΣΙΣΜΟΥ
                             
Για εμάς ταυτόχρονα:

ΟΙ  ΝΟΜΟΙ  ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ  ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ  ΜΕ  ΑΓΩΝΑ
ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  23-2-2011
ΑΣ  ΕΝΩΘΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ
ΓΙΑ  ΚΑΘΟΛΙΚΗ  ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΚΛΑΔΩΝ  ΤΩΝ  Ε.Β.Ε.
 ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ  ΤΑ  ΚΟΙΝΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ  ΤΑ  ΕΙΔΙΚΑ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΚΛΑΔΙΚΑ
 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ