Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Πάγωμα προσλήψεων στο Δημόσιο – Νόμος για υποχρεωτικές μετατάξεις

- Ο θεσμός του “κρατικού υπαλλήλου” ανοίγει το δρόμο μετατάξεων
- Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ
- Αλλάζει και το καθεστώς των μεταθέσεων

Μπροστά στον κίνδυνο να “ξεφύγει” η κατάσταση και να βγούμε εκτός των στενών ορίων που επιβάλλει το Μνημόνιο με την Τρόικα όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” ο υπουργός Εσωτερικών έχει δώσει εντολή για πάγωμα των προσλήψεων. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να τηρηθεί απαρέγκλιτα η αναλογία 5 προς 1 σε ότι έχει να κάνει με συνταξιοδοτήσεις και προσλήψεις στο Δημόσιο.

Μέσω του θεσμού του “κρατικού υπαλλήλου” που προωθεί η κυβέρνηση “σπάει” όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το “Έθνος” ο δεσμός των υπαλλήλων με τα υπουργείο. Οι υπάλληλοι θα μπορούν να μετακινούνται από το ένα στο άλλο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από μια πενταετία ο κάθε υπάλληλος θα έχει το δικαίωμα να κάνει αίτηση μετακίνησης μετά το πέρας μιας πενταετίας στην ίδια θέση.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου, θα γίνει καταμέτρηση θέσεων και υπαλλήλων σε όλους τους οργανισμούς και τα υπουργεία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μετατάξεις, που σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες θα είναι υποχρεωτικές.

Παράλληλα και μετά το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και το θεσμό του κρατικού υπαλλήλου, αλλάζει ριζικά ο τρόπος μεταθέσεων των Δ.Υ.

Όλα αυτά αναμένεται να ισχύσουν ως ένα βαθμό και για τους εργαζόμενους στις 52 ΔΕΚΟ, με πρώτο το ενιαίο μισθολόγιο.

Πολλοί από τους περίπου 24.000 εργαζόμενους θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται ή να αυξάνονται ανάλογα με τις αποδοχές τους, όπως και στον στενό δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ