Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ Η1Ν1

Ενημέρωση σε σχολεία, ιδρύματα και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού περιλαμβάνει το πλαίσιο δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη του ιού Η1Ν1. Ήδη, εδώ και μέρες, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει αναλυτική και σε βάθος ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται.   

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Γεωργιόπουλος συγκάλεσαν σύσκεψη στην Περιφέρεια, με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων ώστε να υπάρξει μια πρώτη επισκόπηση των έως τώρα ενεργειών και προγραμματισμός για τις περαιτέρω δράσεις.

Όπως ανέφεραν οι κ.κ. Κατσιφάρας και Γεωργιόπουλος το τομέας της πρόληψης είναι αυτονόητα καθοριστικός για την αναχαίτιση του ιού, δεν χρειάζεται, ωστόσο, πανικός αλλά ετοιμότητα όλων των φορέων και πιστή εφαρμογή των γνωστών μέτρων προφύλαξης του πληθυσμού.  

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σχολαστική  τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, η μη επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγεται η κοινή χρήση μολυβιών, στυλό και προσωπικών αντικειμένων, να καλύπτεται με χαρτομάντηλο το στόμα και η μύτη κατά το βήχα ή το φτάρνισμα.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία, θα πρέπει να αερίζονται συχνά οι αίθουσες και σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια εμφανίζουν συμπτώματα θα πρέπει να ειδοποιούνται οι κηδεμόνες για να παραλάβουν τους ασθενείς από το σχολείο.

Τέλος και σε ότι αφορά άτομα με υποκείμενες νόσους συνιστάται ο αντιγριπικός εμβολιασμός και η ενημέρωση του θεράποντα ιατρού σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων γρίπης.

Η ενημέρωση σε σχολεία, ιδρύματα και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως αποφασίστηκε, θα γίνει με την συνεργασία των κατά τόπους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ