Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις στην παιδεία – Με καταλήψεις και απεργίες απαντούν μαθητές και καθηγητές

Καζάνι που βράζει η παιδεία. Αντιδρούν στον “Καλλικράτη” που θα εφαρμοστεί και στην εκπαίδευση. Σε καταλήψεις προχωρούν οι μαθητές, σε απεργίες οι εκπαιδευτικοί.

Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών αλλά και φορέων προκαλούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.
 
Την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους όλης της χώρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα.
 
Για την ίδια ημέρα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ. των τοπικών Ενώσεών της (εκτός Αττικής) να οργανώσουν. παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Στην Αττική, την ίδια ημέρα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι) στις 9 π.μ.
 
Συγχρόνως η ΟΛΜΕ κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.
 
Έντονες είναι και οι μαθητικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με το Βήμα, ήδη σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική αλλά και στην περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα, μαθητές έχουν καταλάβει μικρό αριθμό σχολείων αντιδρώντας στα σχέδια για συγχώνευση τους. Στην Ηλιούπολη το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς ο Δήμος της περιοχής έχει λάβει ήδη αποφάσεις για συγχωνεύσεις συγκεκριμένων σχολείων.
Στο Αγρίνιο συγκροτήθηκε συντονιστικό από εκπροσώπους σχολείων, γονέων, αυτοδιοίκησης κ.λ.π. ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και σήμερα το μεσημέρι επισκέπτεται τον περιφερειακό διευθυντή κ. Παναγιωτόπουλο στη Πάτρα.
Με πληροφορίες από http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ