Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΣΤΟ ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ


Έχει ενδιαφέρον η συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αιτωλοακαρνανίας αύριο Δευτέρα (3-5-2010), μιας και το Συμβούλιο του νομού πρόκειται να γνωμοδοτήσει για την αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, για να προβλέπει επενδύσεις σαν αυτή που θέλουν να κάνουν οι Άραβες επενδυτές.
Το Νομαρχιακό συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα της επένδυσης (ύστερα από αίτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας) που σχεδόν όλοι στο νομό περιμένουν να δώσει απασχόληση και οικονομική δραστηριότητα, όπως τουλάχιστο ακούγεται, χωρίς να παραγνωρίζονται οι σοβαρές αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων, πολιτών ακόμα και κομμάτων γιατί πιστεύουν πως η επένδυση ούτε τόσο φιλική στο περιβάλλον είναι, ούτε θα προσφέρει τόσες πολλές θέσεις εργασίας που κάποιοι θέλουν να χρυσώσουν το χάπι για να καμφθούν οι αντιδράσεις, αλλά ούτε και θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την χωροταξική ανάπτυξη μιας νέες πόλης με βάση το λιμάνι, όπως οριοθετείτε με το σχέδιο «Καλλικράτης».
Από έγκυρες πηγές μάθαμε ότι οι Άραβες ζητούν εκτός τους χώρους του λιμανιού αποκλειστικά και τους έξω από αυτό χώρους καθώς και το οδικό δίκτυο, όπως επίσης και την εξασφάλιση εργασιακής ειρήνης και την εγκατάσταση από αυτούς της επένδυσης (μονάδα με υγροποιημένο αέριο).     

Περιμένουμε από τον κ. Νομάρχη και ως θεσμικό μέλος στο ΔΣ της ΝΑΒΙΠΕ να δώσει όλα αυτά τα στοιχεία και να παρθεί η τελική απόφαση με γνώμονα το συμφέρον της Αιτωλ/νίας και των κατοίκων της και όχι πρόσκαιρων επιδρομών κάθε λογής κατακτητών που εκμεταλλεύονται την οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας. Δραστηριοτήτων. Αν η επένδυση δεν είναι επιβλαβής για το περιβάλλον και δεν θα εξελιχτεί σε αποικιακού χαρακτήρα, όπως η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αεροδρόμιο Σπάτων  κ.α. να ανοίξει η συζήτηση με όλους τους φορείς και ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής με θετικό πρόσημο.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ