Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Προσφυγή στη δικαιοσύνη δημότη για τα παρκόμετρα στο Αγρίνιο !


Προσφυγή στη δικαιοσύνη μάθαμε ότι κατέφυγε δημότης μας κατά της απόφασης του Δήμου Αγρινίου η οποία καθόρισε θέσεις για στάθμευση των οχημάτων στη πόλη επί πληρωμή. Μαθαίνουμε ακόμα ότι η μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των δημοτικών αρχών του συμπολίτη μας στηρίζεται στο νομικό υπόβαθρο παλιότερης απόφασης - βόμβα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, που φέρει αριθμό 288 και εκδόθηκε από το 11ο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά, είναι αντισυνταγματική η ανάθεση σε ιδιώτη αστυνομικών καθηκόντων γιατί η αρμοδιότητα αυτή ανήκει μόνο στο κράτος και στους ΟΤΑ.
Με την ίδια απόφαση του Δικαστηρίου, το παρκάρισμα στους κοινόχρηστους χώρους επιτρέπεται παντού εκτός από τις περιπτώσεις όπου το απαγορεύει ο ΚΟΚ

Διαβάστε περισσότερα από το «ΒΗΜΑ» 22-3-1998, για την απόφαση:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=75&artid=80325&dt=22/03/1998#ixzz0oI0me0i8 

Συνεπώς η ενέργεια του δήμου για την τοποθέτηση παρκόμετρων και μάλιστα σε γενικευμένο ζωτικό χώρο της πόλης, μετά και το στένεμα – κλείσιμο κεντρικών δρόμων της πόλης, (πατήστε εδώ) χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως τοπικός φόρος σε βάρος των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.
Επί της ουσία τους μέτρου (που συρρίκνωσε ακόμα περισσότερο την αγορά) δεν θα τοποθετηθούμε προς το παρόν σκοπός μας είναι η αναγγελία το γεγονότος της αγωγής. Στο άμεσο προσεχές μέλλον θα εκφράσουμε συνολική άποψη για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων και της ελεύθερης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης από τους δημότες, σε αντίθεση με τα αποσπασματικά και δαπανηρά μέτρα της Δημοτικής Αρχής, ως ενεργό και με άποψη Portal που θέλουμε να είμαστε.   

«Ο Γυρολόγος»



      

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ