Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ Δ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
       ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς: κ. Απόστολο Κατσιφάρα
                     Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Κοιν: α.  Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
       β. Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Περιφερειάρχη,
Πιθανότατα έχετε ήδη ενημερωθεί για τις ανεπίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Κυβέρνησης, για τις διαθεσιμότητες του Διοικητικού Προσωπικού σε οκτώ Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.  
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αυτές η Κυβέρνηση μονομερώς προχωράει στην ουσιαστική διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου αφού θέτει σε διαθεσιμότητα έναν εξαιρετικά υπερβολικό αριθμό εργαζομένων, παρά τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις  των Πρυτανικών Αρχών ότι στα ....
Πανεπιστήμια, δεν περισσεύει, αλλά λείπει σημαντικός αριθμός Διοικητικού Προσωπικού.
Παρά ταύτα η Κυβέρνηση χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση, αναιρώντας ακόμα και τις δικές της εξαγγελίες περί κανόνων αξιολόγησης ,   εκτελώντας πιστά και άνευ ουδεμίας αντίρρησης  τις εντολές και υποδείξεις της Τρόικα, υποθηκεύει και διαλύει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο , με συστηματικό πλέον τρόπο, προς όφελος  συμφερόντων παντελώς ξένων προς το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των απλών πολιτών που οφείλουμε εμείς όλοι να προασπίζουμε.
Με την  διαθεσιμότητα 153 συνολικά εργαζομένων όπως ήδη ανακοινώθηκε, του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, δηλαδή του 33 % του συνολικού αριθμού των εργαζομένων του , το Πανεπιστήμιο όχι μόνο δεν θα μπορεί στοιχειωδώς να ανταπεξέλθει στις  ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις και δεσμεύσεις  , αλλά θα τεθεί σε μια πορεία απαξίωσης και ουσιαστικής  διάλυσης , σε αντίθεση με την σημερινή του θέση παγκοσμίως, που κοσμεί τόσο  την χώρα μας όσο και  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Οφείλουμε κ. Περιφερειάρχη, όλοι ,να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στις απαράδεκτες αυτές Κυβερνητικές επιδιώξεις.
Οφείλετε τόσο εσείς ως αιρετός Περιφερειάρχης , όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσα να εξαντλήσετε και να εξαντλήσουμε ,  κάθε θεσμική δυνατότητα αποτροπής της πρωτοφανούς Κυβερνητικής απόπειρας  διάλυσης του Πανεπιστημίου της Πάτρας.
Έτσι προτείνω:
Α. Την αποστολή εκ μέρους σας κατεπείγουσας επιστολής προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας , με την οποία να καταγγείλετε την επιχειρούμενη διάλυση του Πανεπιστημίου και να ζητείτε την άμεση διακοπή κάθε ενέργειας που θα οδηγεί  σε διαθεσιμότητες   Διοικητικού Προσωπικού  .
Β. Την έκτακτη-κατεπείγουσα σύγκλιση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα καλεστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, για λήψη των απαραίτητων αποφάσεων.
Θεωρώ ότι εκπροσωπούμε γνήσια λαϊκά συμφέροντα και πολύ περισσότερο συμφέροντα των πολιτών της Περιφέρειας μας και δεν είμαστε ούτε απολογητές, ούτε υποστηρικτές της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία συστηματικά πλέον στρέφετε κατά των συμφερόντων του απλού Έλληνα Πολίτη.
Οφείλουμε να αναλάβουμε με επάρκεια τις ευθύνες μας και να  αντιδράσουμε άμεσα, δραστικά και αποτελεσματικά.  

                                                                   Πάτρα 20/9/2013
                                                                    Με εκτίμηση
                                                                  
                                                          ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                                Β. Περιφερειάρχη

                                                         Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ