Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Νέοι- Νέες ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για την Αντιφασιστική συγκέντρωση

Και καθώς το μαύρο μπλοκ Κυβέρνηση - Τρόικα - Χρυσή Αυγή προσπαθεί να συνεχίσει το έργο του, που δεν είναι άλλο από το να διαλύσει την χώρα και τον κοινωνικό ιστό της για χάρη του κεφαλαίου, ο λαός του Αγρινίου δεν έδωσε απλά μια απάντηση χθες. 
Οι πολίτες του Αγρινίου χθες το βράδυ οργανώνοντας την πάλη τους, συντονισμένα με τους τοπικούς φορείς, είπανε το βροντερό ΟΧΙ απέναντι, όχι μόνο στην Κυβέρνηση, την Τρόικα και το δεκανίκη τους, την Χ.Α. αλλά κυρίως είπανε ΟΧΙ στο φόβο. Οι Αγρινιώτες δείξανε πως δε φοβούνται και ούτε είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τον φόβο της εκφασισμένης κοινωνίας στη ζωή τους. Χθες νίκησαν οι άνθρωποι.
Οι εικόνες την Παρασκευή το βράδυ των ανθρώπων να βγαίνουν από τα μαγαζιά για να χειροκροτήσουν την πορεία και να φωνάξουν μαζί τα...... συνθήματα της, η απροσδόκητη μαζικότητα μια πορείας που στήθηκε μέσα σε μια μέρα, η μαζικότητα όλη την εβδομάδα στις απεργίες και τα καλέσματα των καθηγητών και των δασκάλων στο Αγρίνιο είναι απλά η αρχή, είναι απλά μια πρώτη νίκη. Σε έναν αγώνα που κάθε δημοκρατικός άνθρωπος και κάθε δημοκρατικός πολιτικός χώρος έχει θέση και πρέπει να συμμετάσχει.

Όσο και αν κάποιοι χρησιμοποιούν την «θεωρία των δυο άκρων» για να διχάσουν την κοινωνία, δεν θα τα καταφέρουν. Γιατί πλέον ξέρουμε πως ακραίοι είναι αυτοί που βάζουν ΜΑΤ και φασίστες μαζί να χτυπούν διαδηλωτές χωρίς να τους νοιάζει για το αν θα έχουμε και άλλα θύματα, χωρίς να τους νοιάζει αν οι φασίστες θα σκοτώσουν ξανά. 

Καλούμε σε επαγρύπνηση κάθε κομμάτι της κοινωνίας απέναντι σε όσα αραδειάζουν τα δελτία των 20:00. Πρέπει να γίνει λαϊκή συνείδηση πως , δεν υπάρχει εμφυλιοπολεμικό κλίμα και δεν είναι τίποτα άλλο από στημένη προσπάθεια όξυνσης από φασίστες, κυβερνητικούς και μη , έτσι ώστε να μη κοιτάξουμε τους μεγαλειώδεις αγώνες που έγιναν αυτές τις μέρες και αναγκάζουν την κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε υποχώρηση.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός εν ενεργεία αντιφασίστα , που συμμετείχε στα κινήματα και που μέσα από τους στίχους του έδινε σαφή πολιτικά μηνύματα, δεν είναι τυχαία. Εδώ και καιρό είχε αναφερθεί η επικινδυνότητα της κατάστασης όπου και τις τελευταίες μέρες ύστερα και από την επίθεση που δέχτηκαν συναγωνιστές του ΚΚΕ στο πέραμα, όλα έδειχναν πως κάποιοι ψάχνανε αίμα, πάνω στο φόβο τους , από την γιγάντωση του απεργιακού και όχι μόνο κινήματος που θα τους διώξει με ορμή χείμαρρου. Και αυτό θα γίνει, θα τρέξουν να φύγουν , γιατί στις παγίδες που στήνουν και θα στήνουν από εδώ και πέρα , η μόνη αντίδραση είναι οργανωμένη πάλη και ανένδοτος αγώνας έως ότου εξαφανιστούν οι σημερινές πολιτικές και πρακτικές και οι πολίτες χτίσουν την κοινωνία και απεμπλακούν από το καθεστώς ιδιώτευσης που τους έχει επιβληθεί.
Εργάτες, μαθητές, δάσκαλοι , καθηγητές , γονείς , φοιτητές όλοι στο δρόμο, εκεί που διώχνουμε το φόβο και τους ανατρέπουμε!

Νέοι - Νέες ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ