Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΟΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

«Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να μην γυρίσουμε την πλάτη στην δημοκρατία»
Με αφορμή τα τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από μέλος της Χρυσής Αυγής, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος.
Σε συνδυασμό και με την επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Πάνος Καμμένος, δεχόμενος στο πρόσωπο του την απόρριψη συλλήβδην του πολιτικού κόσμου, από τους παριστάμενους πολίτες, αισθανόμαστε την ανάγκη να καταθέσουμε....
στους Αιτωλοακαρνάνες τις σκέψεις μας για την έξαρση του φασισμού, που παράγει βία, καλώντας τους σε κοινό αγώνα για την προάσπιση της δημοκρατίας, προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση.

Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε…

Το φίδι βγήκε από το αυγό του και χωρίς κανένα δισταγμό, κάνει σε όλους γνωστό με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, το απεχθές πρόσωπό του, ακόμα και σε αυτούς, που μέχρι χθες πεισματικά αρνιόταν να το κοιτάξουν στα μάτια και να δουν τι κρύβεται κάτω από το εθνικοσωτήριο προφίλ του…

Δυστυχώς, οι διηγήσεις των παππούδων μας, που φέρουν ακόμα χαραγμένα στο πρόσωπό τους τα σημάδια του πόνου και του ολέθρου, οι σταυροί στους τόπους του μαρτυρίου σε πόλεις σύμβολα, όπως στα Καλάβρυτα, που φωνάζουν την αλήθεια για το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, δεν στάθηκαν ικανοί για να αφυπνίσουν κάποιους.

Έπρεπε επιπλέον να χυθεί και το αθώο αίμα ενός νεαρού συνανθρώπου μας, για να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι ο φασισμός όσα εθνικοπατριωτικά και αν αναμασήσει, έχει μία και μόνο μία ιδεολογία…

Την βία…

Βία τυφλή απέναντι στον οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί του…

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλευόμενοι το ψυχικό και οικονομικό λιντζάρισμα, που υφίσταται καθημερινά ο Έλληνας πολίτης, κάτω από τις ισοπεδωτικές πολιτικές του μνημονίου, καπηλεύονται τα όσια και ιερά της φυλής μας και προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν λύση στο πρόβλημα της σημερινής κρίσης.

Η ερώτηση όμως είναι απλή και απευθύνεται σε όλους μας…

Είναι δυνατόν να αποτελεί λύση ο φασισμός…;

Είναι γεγονός, ότι το δημοκρατικό μας πολίτευμα, δέχτηκε απανωτά χτυπήματα, από ανθρώπους που ενώ κλήθηκαν να το υπηρετήσουν, αυτοί θεώρησαν ότι είχαν υπέρτατο χρέος την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Σκάνδαλα, ρεμούλα, διαφθορά, θάψιμο της αλήθειας και συγκάλυψη των ενόχων, ρίχνουν βαριά την σκιά τους στην πολιτική ζωή της χώρας κάνοντας τον κόσμο να πιστεύει ότι όλοι ίδιοι είναι. Αποτέλεσαν δε το καλύτερο περιβάλλον για την επώαση του αυγού του φιδιού.

Οι ίδιοι άνθρωποι και με θολό το πολιτικό τους μέλλον, θεώρησαν μια λύση για την δική τους πολιτική σωτηρία, την ύπαρξη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στα δεξιά τους, προσπαθώντας μάλιστα και μέσα από τα διάφορα παπαγαλάκια τους να την εξωραΐσουν δίνοντας της το χαρακτήρα της αντισυστημικής, αγνοώντας επικίνδυνα όπως αποδείχτηκε, τις συνέπειες των πράξεων τους.

Ο φασισμός όμως, όσο και αν ξεπλυθούν οι ακτιβιστές του και εξωραϊσθούν οι εκφραστές του, δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Το πρόσωπο της βίας και του αίματος.

Η ερώτηση λοιπόν παραμένει… Είναι δυνατόν να αποτελεί λύση ο φασισμός…;

Εδώ χρειάζεται να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να βρωντοφωνάξουμε ένα μεγαλοπρεπές ΌΧΙ!

ΌΧΙ, γιατί όσο και αν λάβωσαν την δημοκρατία μας τα λαμόγια, εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον φασισμό να τις δώσει την χαριστική βολή.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι κρίσιμο να της δώσουμε όλοι μαζί την ελπίδα που χρειάζεται και δεν υπάρχει άλλη ελπίδα πέρα από εμάς τους ίδιους.

Η δημοκρατία μας πρέπει να ξαναβρεί το νόημα της και το μόνο που απαιτεί από εμάς είναι η συμμετοχή μας, χωρίς βία αλλά με επιχειρήματα και κατάθεση πολιτικών προτάσεων.

Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να μην της γυρίσουμε την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ