Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ           Πάτρα     16 – 9 - 2013
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                                         
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ   Αριθμ. Πρωτ:  47
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ KAI  IONIOY
Τηλ. Προέδρου:  2610-310666 Εσωτ. 17 fax 2610-317108                  
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 26310 - 55457
Τηλ. Υπεύθυνου τύπου: 2610- 454987
Αθηνών 105  ΤΚ 26110 Ρίο Πατρών       ΠΡΟΣ:  Μέλη του Συλλόγου
Email:   syllogosadpdei@yahoo.gr                                                           
ΘΕΜΑ: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ»
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
                Κοντεύουν τριάμισι χρόνια από τη στιγμή που κάποιοι που μας υποσχέθηκαν ότι «λεφτά υπάρχουν», χαρτογράφησαν τα νερά για την Ιθάκη και χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό λαό που τους εξέλεξε για να εφαρμόσουν....
ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα, του πέρασαν στο λαιμό τη θηλιά της υποτέλειας του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποδείχθηκε άξιος μαθητής του.
               Από τότε, όλοι νιώθουμε στο πετσί μας τι θα πει πρόγραμμα σωτηρίας και διαρθρωτικές αλλαγές. Βουλιάζουμε στην κινούμενη άμμο των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας και διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας που αυτά επιβάλουν. Η εθνική κυριαρχία έχει επισήμως απολεστεί και οι κυβερνήσεις μαριονέτες – εντολοδόχοι των ξένων  ανεβοκατεβαίνουν στην εξουσία αγκομαχώντας να περάσουν τα μέτρα που αυτοί  επιβάλλουν.   Από το δεύτερο μνημόνιο και πέρα, έχουμε μετατραπεί επισήμως σε προτεκτοράτο! Δεν υπάρχει πλέον ελεύθερη  Ελλάδα παρά μόνο μια αποικία με ιθαγενείς που διαφεντεύουν οι διεθνείς τοκογλύφοι με βάση τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ συμφέροντα. Συνεργάτες τους φυσικά, οι εθελόδουλες κυβερνήσεις μας.
              Ακούμε συνεχώς για μέτρα σωτηρίας και τελευταία οι εταίροι μας, μας λένε και μπράβο που κάνουμε κατά γράμμα ο,τι μας λένε. Γιατί όμως,  όσο εφαρμόζονται τα μέτρα σωτηρίας αυξάνονται οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια;  Γιατί η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο και  ένας τρεις εργαζομένους είναι άνεργος; Γιατί οι νέοι μας, η ζωντανή ελπίδα αυτού του τόπου , δαγκώνουν το διαβατήριο και φεύγουν για άλλες χώρες; Γιατί αυξάνεται η πορνεία; Γιατί αυξάνεται η παιδική θνησιμότητα; Γιατί όσο εφαρμόζονται τα σωτήρια μέτρα, μειώνεται ο μέσος όρος ζωής των Ελλήνων; Γιατί αυξάνεται η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων και οι αυτοκτονίες; Γιατί ο Ελληνικός πληθυσμός φθίνει και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε εξαφάνιση όσο τα μέτρα σωτηρίας προχωρούν;
            Λένε κάποιοι ότι τα μέτρα απέτυχαν.  Όχι, συνάδελφοι, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΤΥΧΑΝ! Ο στόχος των μνημονίων είναι να γονατίσει ο λαός μας και να ξεπουληθεί πιο εύκολα η χώρα στους ξένους. Αυτή τη στιγμή και όσο τα μέτρα προχωρούν με την ανοχή του καθενός μας, η χώρα κατεδαφίζεται για να πουληθεί ως φτηνά υλικά οικοδομών! Η εφαρμογή των μνημονίων αποτελεί γενοκτονία ! Όσο την επιτρέπουμε, είμαστε όλοι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος του λαού μας.
   
   Οι κυβερνώντες  μας λένε ότι με τα μέτρα σώζουν τη χώρα. Τα τελευταία έξι χρόνια, από του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη! Μας λένε ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο κι όμως η ζωή μας πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο!  Μας υπόσχονται πρωτογενή πλεονάσματα που θα δώσουν σε κάποιους ανακούφιση, ενώ στην πραγματικότητα   κόβουν κομμάτια από τις σάρκες του λαού μας!
       Μην τους πιστεύετε ! Είναι ΨΕΥΤΕΣ! Ο ρόλος τους είναι να μας ληστεύουν και να ταΐζουν τους διεθνείς τοκογλύφους! Τίποτα δε γίνεται για το συμφέρον του λαού μας! Δυο πολιτικά κόμματα που αλληλοκατηγορούνταν  για την κατάντια της χώρας μας και  αντιμάχονταν με λύσσα το ένα το άλλο τα 40 τελευταία χρόνια, τώρα βαδίζουν χέρι χέρι και στέκονται στο ένα πόδι όταν δώσουν εντολή οι ξένες δυνάμεις κατοχής. Αυτές στην πραγματικότητα κυβερνούν τη χώρα! Το σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο, οι αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ  ο φερόμενος ως Πρόεδρος Δημοκρατίας του Ελληνικού Προτεκτοράτου έφτασε να  υπογράφει προεδρικά διατάγματα από το Βερολίνο!
       Πριν τις τελευταίες εκλογές τα δύο κόμματα της άθλιας συγκυβέρνησης (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, τον τρίτο μέχρι χτες της παρέας)  μας έταζαν ότι κανείς εργαζόμενος στο Δημόσιο τομέα δε απολυθεί. Βασική προεκλογική εξαγγελία!  ΕΙΠΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!  Όπου μπήκε το ΔΝΤ, έγιναν απολύσεις και αυτό το ήξεραν πολύ καλά οι υποψήφιοι κυβερνώντες!   Η διάλυση του Δημοσίου τομέα είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του εφαρμοζόμενου προγράμματος, απαραίτητη για το ταχύτατο και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας. Ο δημόσιος τομέας πρέπει να  συρρικνωθεί δραματικά.   Θα ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε  προς όφελος ξένων εταιρειών και των λίγων ντόπιων μεγαλοεργολάβων.  Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα δεν είμαστε απλά περιττοί, είμαστε επιζήμιοι για την πολιτική τους. Γι’ αυτό και ετοιμάζονται να μας πετάξουν στο δρόμο!
       Τις προσεχείς μέρες 9.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο μπαίνουν σε διαθεσιμότητα που όλοι γνωρίζουμε πως αποτελεί προθάλαμο της απόλυσης. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα μπουν σε διαθεσιμότητα άλλες 12.500 εργαζόμενοι, ενώ 15.000 θα δουν κατευθείαν την πόρτα της εξόδου. Κι αυτό, συνάδελφοι είναι μόνο η αρχή !  Αν δεν τους σταματήσουμε οι απολύσεις δεν θα έχουν τέλος ! Η περισσότεροι από μας έχουμε πάρει ένα χαρτάκι και χωρίς να το ξέρουμε περιμένουμε στην ουρά για να μας πετάξουν στο δρόμο. Το μόνο που αλλάζει, είναι η σειρά…
             Σε μια ρημαγμένη από τα μέτρα κοινωνία με 30% ανεργία, οι κυβερνώντες ζητούν και θα ζητούν όλο και περισσότερο το αίμα των εργαζομένων… Η δικτατορία των media που ξεπουλήθηκαν από νωρίς και τάχτηκαν στο πλευρό των κυβερνώντων, προσπαθεί να μας πείσει ότι χρειάζεται να απολυθούμε για να σωθεί η χώρα! Κι όμως,  κάθε μία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος θα στερηθεί το εισόδημά του, θα επιφέρει τέσσερις με πέντε απολύσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!  Η ύφεση θα βαθύνει και η εξαθλίωση του λαού μας θα συνεχιστεί.  Γιατί το κάνουν λοιπόν;
    
    Πολύ απλά, μας πετούν στο δρόμο, όχι γιατί θα βελτιωθούν τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας  μας, αλλά γιατί αυτό ζήτησαν οι δανειστές (που έχουν φυσικά τους λόγους τους) και οι δούλοι που μας κυβερνούν, αφού υποκλιθούν τρέχουν να εκτελέσουν τις εντολές τους…  Πούλησαν ένα λαό φτηνά και δεν πρόκειται να νοιαστούν για κάποιες δεκάδες (ή εκατοντάδες) χιλιάδες οικογένειες αυριανών ανέργων.  Αυτές είναι απλά παράπλευρες απώλειες !
         Ο μόνος τρόπος να μην πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους είναι  ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι να μην το επιτρέψουμε!  Έτσι και αντιδράσουμε όλοι μας, οι μαριονέττες – εντολοδόχοι της τρόικας  θα κάνουν χίλια πανικόβλητα βήματα προς τα πίσω! Τα μέτρα και οι απολύσεις δε θα περάσουν, αν εμείς κινηθούμε ! Τίποτα δε θα περάσει! Στο χέρι μας είναι! Ας το καταλάβουμε τέλος πάντων και ας αναλάβει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ την ευθύνη που  του αναλογεί! Ας κατέβει στο δρόμο και ας διαδηλώσει μαζί μας. Η αδιαφορία αποτελεί συνενοχή!
     Κι όσοι θεωρούν ότι το πεζοδρόμιο και η απεργία είναι ξεπερασμένες μορφές αγώνα ας μας που τι αντιπροτείνουν. Ας μας πουν! Το σίγουρο είναι ότι αν δεν κάνουμε απολύτως τίποτα, αν συνεχίσουμε απλά να ζούμε με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα, τα μέτρα θα περάσουν: Αυτά και τα επόμενα και τα μεθεπόμενα… Όσο πηγαίνουμε στη δουλίτσα μας (για όσο την έχουμε) σα να μην τρέχει τίποτα, όσο δε διαδηλώνουμε και σκύβουμε το κεφάλι, τόσο  επιλέγουμε να ζήσουμε σα δούλοι και οι κυβερνώντες αυτό το ξέρουν. Ο γραφικός που βροντοφωνάζει, είναι το γρανάζι της ιστορίας που δε σταματά όση σκουριά κι αν κουβαλά!  Ας κατεβούμε λοιπόν στο δρόμο κι ας βροντοφωνάξουμε το δίκιο μας, το δίκιο του λαού μας που σφαγιάζεται! Είναι αυτό που τρέμουν περισσότερο οι κυβερνώντες, γι’ αυτό και προσπαθούν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις !
        Σας καλούμε να συμμετάσχετε δυναμικά στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  και στην απεργία της Τετάρτης 18 και της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου. Έχουμε χρέος ΟΛΟΙ ΜΑΣ να βγούμε στο δρόμο. Πολεμάμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια που θέλουν κάποιοι να μας στερήσουν. Δε θα τους το επιτρέψουμε! Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή !  Συντονιζόμαστε με πλήθος πρωτοβάθμιων φορέων της  τοπικής αυτοδιοίκησης, της παιδείας και τις υγείας. Κατεβαίνουμε μαζί τους στο δρόμο και οργανώνουμε δράσεις από κοινού.   Δε θα σταματήσουμε αν δεν τους ανατρέψουμε !
ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ,  ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΣΤΑΘΕΙΤΕ  ΣΤΟ  ΠΛΕΥΡΟ  ΜΑΣ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΠΟΥ  ΕΡΧΟΝΤΑΙ !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ