Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ: Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περ. Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας η «Μελέτη Ανάπλασης της Παραλίμνιας Ζώνης»

Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Μ. Δεύτερα η «Μελέτη Ανάπλασης της Παραλίμνιας Ζώνης και..... Σχεδιασμός Παραλίμνιας Διαδρομής Λίμνης Τριχωνίδας» συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ.
Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη δύο καίριων παρεμβάσεων στο παραλίμνιο μέτωπο της λίμνης. Η πρώτη παρέμβαση αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός παραλίμνιου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας σε τμήματα, με την μορφή πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου γύρω από την Τριχωνίδα. Στην ίδια παρέμβαση προβλέπεται και η, κατά τμήματα, βελτίωση του υφιστάμενου παραλίμνιου δρόμου, η χάραξη νέου εντός της παραλίμνιας ζώνης, όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και ο γενικότερος σχεδιασμός ενός δικτύου οδών που να βρίσκονται σε σύνδεση με το υφιστάμενο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η δεύτερη παρέμβαση είναι ο σχεδιασμός μιας σειράς από οικολογικές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις πρόσβασης προς το υδάτινο μέτωπο της λίμνης, με στόχο την αναψυχή και την οικολογική συνειδητοποίηση, η οποία θα γίνει σε επιλεγμένα σημεία του παραλίμνιου δρόμου.

Σε δήλωση της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά τόνισε : «Ακολουθώντας το αναπτυξιακό όραμα της Περιφέρειάς μας, βάσει του περιφερειακού προγράμματος ΠΔΕ 2016-2020, η παραλίμνια ανάπλαση της Τριχωνίδας μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την βιώσιμη ανάπτυξη στην Χωρική Ενότητα της Τριχωνίδας. Να αλλάξει θετικά την εικόνα των Δήμων Αγρινίου και Θέρμου σε σχέση με το παραλίμνιο μέτωπο, το οποίο είναι σήμερα αναξιοποίητο οικιστικά, τουριστικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά. Γωνιές της λίμνης που είναι άγνωστες, χωρικά σημεία στα οποία δεν υπάρχει καμία πρόσβαση θα αναδειχθούν και θα αποδοθούν στους πολίτες και στους επισκέπτες. 
Με τον τρόπο αυτό θα αναδείξουμε το σύνολο του οικοσυστήματος της Λίμνης κι έτσι θα αυξηθεί η τουριστική έλξη και η επισκεψιμότητα, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ