Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Δεν αρκούν οι προσλήψεις δυστυχώς λένε οι εργαζόμενοι για να αλλάξουν τη ρότα του νοσοκομείου Αγρινίου

Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Οι απλήρωτοι και κατασυκοφαντημένοι εκ μέρους της διοίκησης εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου χαιρετίζουν τις νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, και κυρίως την πρόσληψη της Διευθύντριας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (δείτε εδώ). Οι προσπάθειές μας ευτυχώς έπιασαν... τόπο, παρότι πέρασαν δυο χρόνια για να ευοδωθούν από τη στιγμή που είχαν τεθεί ως αίτημα στην τότε νέα διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Κάλλιο αργά βέβαια παρά ποτέ. Ο επικείμενος ερχομός μάλιστα του νέου διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής θα δώσει πραγματικά λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το πολύπαθο νοσοκομείο μας, παρότι πολλοί «καλοθελητές» φρόντισαν να βάλουν διάφορα προσκόμματα στις ενέργειες αυτές.
Τούτες οι προσλήψεις όμως, όσο αναγκαίες και αν είναι ως προϋποθέσεις αλλαγών, δεν αρκούν δυστυχώς για να αλλάξουν τη ρότα του νοσοκομείου μας. Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα διάθεση συνεργασίας και σεβασμός μεταξύ αφενός της διοίκησης και αφετέρου των υπηρεσιών και των θεσμοθετημένων οργάνων του νοσοκομείου. Η μέχρι σήμερα όμως εμπειρία μας έχει αποδείξει περίτρανα το αντίθετο: οι απαράδεκτες ενέργειες του διοικητή με τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού χωρίς κανένα σχέδιο, η καρατόμηση ανθρώπων από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν, η μη εφαρμογή του οργανισμού του νοσοκομείου για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένων στη διοικητική υπηρεσία, που αποτελεί πάγιο αίτημά μας τα τελευταία χρόνια, η αλλόκοτη παρέμβασή του στα προγράμματα εφημεριών των γιατρών και όχι μόνο, οι προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές του, οδήγησαν όλο αυτό το διάστημα σε μια δυσαρμονία μεταξύ των εργαζομένων και του διοικητή, κατάσταση που μόνο καλό δεν κάνει στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Όμως όλα τα παραπάνω αποτελούν πλέον πταίσματα μπροστά στα νέα «κατορθώματα» της διοίκησης. Για πρώτη φορά τα δυο νοσοκομεία που αποτελούν την νοσηλευτική μονάδα ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, δηλαδή αυτά του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, παρόλο που έχουν έρθει τα απαιτούμενα κονδύλια, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις πενιχρές αμοιβές του προσωπικού τους για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα, κι αυτό γιατί κάποιοι δεν φρόντισαν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Και αντί να δούμε όλοι μαζί πώς θα μπορέσουμε να βρούμε λύση, εισπράξαμε αδιαφορία και μετάθεση των ευθυνών σε εξωνοσοκομειακούς παράγοντες. Αντί να τρέχει ο διοικητής -ως όφειλε- να βρει την επίτροπο και να συζητήσει μαζί της για το τι μέλλει γενέσθαι, έτρεχαν οι εργαζόμενοι και τα μέλη του ΔΣ να συναντηθούν και να συζητήσουν μαζί της. Και η λύση που βρέθηκε είναι πολιτική.
Καλούμε λοιπόν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση -κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν για τους ΟΤΑ- έχοντας την αναγκαία αναδρομική ισχύ για το τρέχον έτος, προκειμένου η επίτροπος να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής με τα οποία γίνεται η εκκαθάριση των δεδουλευμένων του προσωπικού, των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2017.
Συγχρόνως όμως καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να πάρει θέση για τον τρόπο αυτό διοίκησης και ρωτάμε αν υιοθετεί αυτές τις διοικητικές πρακτικές που μας έχουν φτάσει στα όριά μας.

ΑΓΡΙΝΙΟ 26-4-2017 ΤΟ Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ