Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΜΕΤΣΟΒΟ-Τύχη βουνό είχαν οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου

Τύχη βουνό είχαν οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου Αιτωλ/νίας που επέστρεφαν με λεωφορείο απο την Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας τετραήμερη εκδρομή του σχολείου τους. Ο οδηγός του λεωφορείου οδηγώντας στην δεξιά λωρίδα της Εγνατίας Οδού, μπήκε με ταχύτητα στην σήραγγα Ανθοχωρίου όταν είδε μπροστά του να κινούνται με μικρή ταχύτητα δύο νταλίκες, οι οποίες ακολουθούσαν άλλα αυτοκίνητα επίσης με...
μικρή ταχύτητα που ακολουθούσαν νταλίκες που προηγούνταν καταλαμβάνοντας και τις δύο λωρίδες και μετέφεραν βαριά εκσκαπτικά μηχανήματα. Και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας είχαν καταληφθεί απο τις νταλίκες κι άλλα αυτοκίνητα που κινούνταν με μικρή ταχύτητα.. 
Ο οδηγός του λεωφορείου μπαίνοντας στην σήραγγα μετά μια μικρή στροφή που υπάρχει εκεί, βρέθηκε μέσα στη σήραγγα, μπροστά σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαν μικρή ταχύτητα και αιφνιδιασμένος, άρχισε να φρενάρει και ταυτόχρονα να πέφτει σε δύο ιχ αυτοκίνητα το ένα από τα οποία εκσφενδόνισε στην νταλίκα και τελικά να σταματάει πάνω στην τελευταία νταλίκα, όταν ήδη η ταχύτητά του είχε μειωθεί. 
Τα δύο ΙΧ είναι που ανέκοψαν την πορεία του λεωφορείου που τελικά κτύπησε αλλά με πολύ μικρή ταχύτητα πλέον και την νταλίκα, όπου και σταμάτησε. Αν το λεωφορείο με την ταχύτητα που είχε συγκρούονταν κατευθείαν με τις νταλίκες, τα αποτελέσματα του τροχαίου θα ήταν οδυνηρά. Ευτυχώς κανένας απο όλα τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα δεν τραυματίστηκε. Μόνο μια μαθήτρια που αισθάνθηκε κάποια ζάλη, πιθανά απο το σοκ προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα" που εφημέρευε, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάτι το ανησυχητικό. Το περίεργο είναι οτι οι υπεύθυνοι της Εγνατίας οδού, απο τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης γνώριζαν οτι στον αυτοκινητόδρομο και κυρίως στη σήραγγα κινούνταν νταλίκες με μικρή ταχύτητα γιατί μετέφεραν βαρειά εκσκαπτικά μηχανήματα και δεν έβγαλαν στις ηλεκτρονικές πινακίδες προειδοποιητικά μηνύματα βραδυπορίας, ώστε να ενημερωθούν οι οδηγοί, που συνέχισαν να μπαίνουν στην σήραγγα με την ταχύτητα, λίγο χαμηλότερη, απο αυτή που είχαν και εκτός σήραγγας. Ούτε κάποιο από τα ειδικά οχήματα της Εγνατίας συνόδευε αυτές τις νταλίκες με τα ειδικά φώτα ενημέρωσης που διαθέτουν για να προειδοποιούν τους οδηγούς. Απο πληροφορίες το λεωφορείο μπήκε στη σήραγγα με 90 χλμ. 
 Με λεωφορείο που κλήθηκε απο τα Γιάννινα, οι μαθητές συνέχισαν το ταξίδι τους για το Ευηνοχώρι, όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά οπωσδήποτε ελαφρά σοκαρισμένοι απο όσα έζησαν στην Εγνατία. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ