Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

TI ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ: Πληρωμή με τον μήνα – Νέα τροπολογία

Ενεργοποιείται για φέτος, με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, ο θεσμός της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα για όσους οδηγούς θέλουν να προχωρήσουν σε... άρση της ακινησίας των οχημάτων τους ενόψει καλοκαιριού.
Κατ’ εξαίρεση για το 2017 παρέχεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών ανάλογα με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση (αντί της καταβολής του ετήσιου ποσού των τελών που κατά κανόνα ισχύει).
Έτσι:
Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα δύο δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στα οχήματα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας
Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31/12/2017 συν τα δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Παράταση για δηλώσεις εισοδήματος

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το τέλος Ιουνίου ενώ για τις επιχειρήσεις αποδεσμεύεται η υποχρέωση πληρωμής της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από την υποβολή της δήλωσης. Και για τις εταιρείες ο φετινός φόρος θα πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ