Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας νέος Κοσκωτάς;

Το «φαινόμενο» Κοσκωτά είναι γνωστό: Ο χρηματιστηριακός κομήτης που εισέβαλε στα ελληνικά πράγματα με θεμέλιο οικοδόμησης τη διαπλοκή με την κυβερνητική εξουσία, αλλά και τα...
κυβερνητικά κόμματα. 

Ήταν μια χρηματιστηριακή λαίλαπα που απλώθηκε στα ΜΜΕ σε τράπεζα, σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και στο ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό: Το βαρύ πυροβολικό μαζικών και ψυχωτικών διαστάσεων!!! 
Ο Κοσκωτάς κατέρρευσε με τον ίδιο ορμητικό και θεαματικό τρόπο που εισέβαλε στην ελληνική κοινωνία… 
Μετά τον Κοσκωτά πολλές χρηματιστηριακές μαφίες εμφανίστηκαν με τα ίδια τυχοδιωκτικά χαρακτηριστικά… 
Ο μακαρίτης ο Βγενόπουλος μάλλον εντάσσεται και αυτός σ’ αυτήν την κατηγορία των χρηματιστηριακών εισβολέων: Το πείραμα απέτυχε… 
Μια άλλη επέλαση χρηματιστηριακής μαφίας ήταν αυτή του Λαυρεντιάδη: Δεν διήρκησε πολύ, γρήγορα αποκαλύφτηκε και καταποντίστηκε… 
ΤΩΡΑ ξεπετάγεται με ορμή και αφηνιασμένα ένα νέο φρούτο με όλα τα χαρακτηριστικά του Κοσκωτά: ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ… 
Με σημαία του την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου!!! 
Η συνταγή όλων των «νονών» και «μαφιών» του χρήματος, όλων των δικτατόρων κ.λπ είναι γνωστή και κοινή: ΟΛΑ τα κάνουν για να καθαρίσουν την κοινωνία από τις βρωμιές, για την «εξυγίανση» των θεσμών κ.λπ... 
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένα νέος Κοσκωτάς; Κοσκωτάς του ΣΥΡΙΖΑ; 
Διαβάστε το παρακάτω αποκαλυπτικό κείμενο. Το πήραμε από δω: 
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΙΔΗ! Αχυράνθρωπος ή επενδυτής;... 
 Κατακαημένη Ρούμελη τι σου έμελλε να πάθεις. 
Κάθε ώρα που περνά βλέπουμε τα στοιχεία που αφορούν τη σχέση των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ και του Ιβάν Σαββίδη να 'δένουν΄ μεταξύ τους. Ας κάνουμε όμως μία ιστορική αναδρομή για να καταλάβουμε την πορεία των γεγονότων. 

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης εκδιώχθηκε από τη Ρωσία, ύστερα από τη σύγκρουσή του με το Βλαντιμίρ Πούτιν και το Ντίμτρι Μεντβέντεφ (το θέμα του αεροδρομίου του Ροστόφ) ο κος Σαββίδης έπρεπε να βρει έναν νέο επιχειρηματικό 'παράδεισο'. Δυστυχώς για τους πολίτες αυτής της χώρας, το πολιτικό σύστημα μας έχει καταντήσει παράδεισος για διάττοντες αστέρες της επιχειρηματικότητας. 

Ο κος Σαββίδης ξεκίνησε προσκολλώντας στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κος Σαμαράς τότε ήθελε έναν επιχειρηματία να τον βοηθήσει, στον προεκλογικό του αγώνα για την Προεδρία της Ν.Δ. Αυτό άλλωστε είναι μία πάγια τακτική των πολιτικών. Να έχουν στήριξη από επιχειρηματικά συμφέροντα. Το deal ήταν απλό. 

Ο κος Σαββίδης θα αγόραζε τον ΠΑΟΚ, μία λαοπρόβλητη ομάδα με πολλούς, πιστούς οπαδούς και από την άλλη θα στήριζε τον Αντώνη Σαμαρά. Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 26 Φεβρουαρίου 2013, ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε δημότης της Θέρμης, προαστίου της Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε επίσης πως στο ΦΕΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«Ο ομογενής αλλοδαπός Ιβάν Σαββίδη, προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς προώθησε τη διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού ιδεώδους στον χώρο των ομογενών μας στη Ρωσία και τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, συνέβαλε στην ενδυνάμωση της απανταχού ορθοδοξίας και επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας, συντρέχει η προϋπόθεση εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 13 του Ν. 3284/2004. 
Με πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε ως Έλληνα υπήκοο τον ομογενή αλλοδαπό ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ του ΙΓΝΑΤΙΟΥ». 

Το γεγονός πως γαμπρός του Ιβάν είναι ο κος Παπαμιμίκος (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά) είναι ενδεικτικό των στενών σχέσεων. 

Ωστόσο άρχισε κάτι να συμβαίνει. Ο Αλέξης Τσίπρας ερχόταν, εκλογικά, πάνω στο άλογο. Τότε όμως έγινε και η στροφή του Ιβάν Σαββίδη. Ο Σαμαράς θα έφευγε αλλά ο ίδιος χρειαζόταν ακόμα πλάτες πολιτικές. 

Στο μεταξύ είχε φροντίσει σιγά-σιγά να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ (όπως αναφέραμε),τη Βίλα Ζαρντινίδη, το Μακεδονία Παλλάς και συνέχιζε με τη ΣΟΥΡΩΤΗ και φυσικά τη ΣΕΚΑΠ στη Θράκη, για την οποία σήμερα υπήρξε η ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛική φωτογραφική διάταξη. 

O κος Σαββίδης λοιπόν ξεκίνησε τις επαφές με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν βέβαιο πως θα έκανε σύμπραξη με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κος Καμμένος παράλληλα έπαιξε το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Σαββίδη και ΗΠΑ, μιας και η πόρτα της Ρωσίας παραμένει ερμητικά κλειστή. 

Τα υπόλοιπα γεγονότα είναι γνωστά. Προσπάθησε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ να του δώσει τηλεοπτική άδεια, την οποία λόγω ΣτΕ δεν πήρε και ως δια μαγείας μαθαίνουμε πως αποκτά τον ΠΗΓΑΣΟ και το MEGA. Τώρα οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών πως τα 220 εκατ. ευρώ δάνεια του ΔΟΛ και τα 120 του ΠΗΓΑΣΟΥ, θα χαριστούν μάλλον δεν είναι τυχαίες. 

Σκεφτείτε τώρα πως ο Σαββίδης είναι ο μικρομέτοχος του ΟΛΘ, σε σύμπραξη με εταιρεία που στο παρελθόν είχε σχέσεις με λαθρεμπόριο όπλων είναι άλλη ιστορία. Το αν χαρίστηκε ο ΟΛΘ από την κυβέρνηση ΔΕΝ το ξέρουμε. 

Πάντως ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ έγραφε τις προάλλες πως ”Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το λιμάνι δόθηκε σ΄έναν όμιλο στον οποίο πλην του γνωστού Ιβάν Σαββίδη μετέχει και μια γερμανική εταιρεία με την επωνυμία Deutsche Invest Equity Partners GmbH. Ως εδώ όλα καλά. Η έρευνα όμως για την συγκεκριμένη εταιρεία προκαλεί εκπλήξεις καθώς το μετοχικό κεφάλαιό της είναι μόλις 25.550 ευρώ!" 

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Ποιος από εσάς γνωρίζει ακριβώς που βρήκε τα χρήματα ο Ιβάν Σαββίδης! 

Ποια ήταν η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα η οποία του έδωσε (δίνειWink το κεφάλαιο να κινείται τόσο επιθετικά. 

Το εμπόριο τσιγάρων. Οφείλουμε πάντως να παραθέσουμε τις πληροφορίες (τις οποίες απλά παραθέτουμε και δεν υιοθετούμε) πως υπάρχει εμπλοκή Σαββίδη και λαθρεμπορίου τσιγάρων. 

Όλα δένουν όπως βλέπετε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ