Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η λαίλαπα ΕΧΔ-ΔΝΤ επιχειρεί το τελειωτικό χτύπημα κατά της Ελλάδας

Ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα του βάρβαρου νεοφιλελεύθερου πειράματος: η καταστροφή του αγροτικού τομέα
Καθώς η Ελληνική οικονομία έχει καταστραφεί συστηματικά από την Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία (ΕΧΔ) και τη μαφία του ΔΝΤ τα τελευταία πέντε χρόνια, μετατρέποντας τη χώρα σε μια αποικία χρέους, οι Έλληνες δεν έχουν... πλέον πολλές επιλογές για απασχόληση μέσα σ'αυτό το τοπίο απόλυτης καταστροφής.

Ενώ πολλοί νέοι με πτυχία φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη, πολλοί στρέφονται στον αγροτικό τομέα, ως έναν από τους λίγους τομείς που μπορούν ακόμα να προσφέρουν δουλειά ή αυτο-απασχόληση.

Αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι του άξονα ΕΧΔ-ΔΝΤ, θα απαιτούσαν κάποια στιγμή και την διάλυση του αγροτικού τομέα. Οι αυξήσεις που προβλέπονται όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών - και άλλων κλάδων - και τη φορολογία, έχουν το γνωστό στόχο: να εξαφανίσουν κάθε ίχνος μικρομεσαίας οικονομικής δραστηριότητας. Η κυβέρνηση Τσίπρα υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε στενό κλοιό, υπό την ασφυκτική πίεση των πιστωτών και των εγχώριων γνωστών συμφερόντων. Η υπογραφή του 3ου μνημονίου μετά το οικονομικό πραξικόπημα της ΕΚΤ, υπό την καθοδήγηση του δικτάτορα Ντράγκι το περασμένο καλοκαίρι, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελιγμού στην Ελληνική κυβέρνηση.

Οι αυξήσεις θα σημάνουν την οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών, οι οποίοι ήδη αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στο τοπίο της απόλυτης καταστροφής. Όλα δείχνουν ότι οι πολιτικές που επιβάλλονται, επιδιώκουν την εξάλειψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα καρτέλ των πολυεθνικών. Ετοιμάζεται, δηλαδή, μια σύγχρονη Φεουδαρχία.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, στο βιβλίο του Globalization and Its Discontents , στο οποίο περιγράφει τις καταστροφικές συνέπειες των συνταγών του ΔΝΤ στην οικονομία πολλών αναπτυσσόμενων χωρών, αναφέρει ότι οι θέσεις εργασίας καταστράφηκαν συστηματικά, καθώς οι φτωχοί αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα προϊόντα που εισάγονταν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αφού αυτά συνοδεύονταν με γενναίες επιδοτήσεις. Η επιμονή του ΔΝΤ στις αυστηρές νομισματικές πολιτικές, οδήγησε σε επιτόκια που, ακόμα και υπό τις καλύτερες συνθήκες, ήταν αδύνατο να οδηγήσουν σε δημιουργία θέσεων εργασίας. Και επειδή η απελευθέρωση της αγοράς έγινε χωρίς κάποιο κρατικό δίχτυ προστασίας, αυτοί που έχασαν τις δουλειές τους οδηγήθηκαν στη φτώχεια. Η απελευθέρωση της αγοράς επομένως, συχνά δεν ακολουθήθηκε από μια υποσχόμενη ανάπτυξη, αλλά από αυξανόμενη φτώχεια.

Νέες δηλώσεις από διάφορους αξιωματούχους της ΕΧΔ, δείχνουν ότι θέλουν να τελειώνουν με τα τελευταία προαπαιτούμενα και πιέζουν την κυβέρνηση Τσίπρα να τα περάσει από τη βουλή το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου. Αρχίζουν να θέτουν και πάλι αυστηρές προθεσμίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την "επιτυχή" ολοκλήρωση του Ελληνικού πειράματος πριν το τέλος του 2016. Οι αξιωματούχοι της ΕΧΔ δείχνουν να θέλουν την ανάμειξη του ΔΝΤ, καθώς διαθέτει την απαραίτητη "τεχνογνωσία" να καταστρέφει εθνικές οικονομίες. Ο Σόιμπλε, επανειλημμένα έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την οριστική απόσυρση του ΔΝΤ από τις "διαπραγματεύσεις".

Άλλος ένας λόγος που θα πρέπει να κάνει τους Ευρωπαϊκούς λαούς να ξεσηκωθούν. Μέχρι σήμερα, οι πολιτικές αυτές δοκιμάστηκαν σε αναπτυσσόμενες χώρες και έφεραν καταστροφικά αποτελέσματα. Τώρα, τα πανίσχυρα τραπεζικά και εταιρικά λόμπι στέλνουν στρατιές τεχνοκρατών για να καταστρέψουν μια ανεπτυγμένη περιοχή, τη ζώνη του ευρώ. Η καταστροφή είναι προφανής στην Ελλάδα, αλλά εξαπλώνεται και στην ευρωζωνική περιφέρεια. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για το τι έχει καταντήσει να είναι η Ευρώπη, σκεφτείτε και αυτό: οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών έστειλαν άλλο ένα τελεσίγραφο στην Ελλάδα, απειλώντας ότι θα την πετάξουν από τη ζώνη Σέγκεν, αν δεν φυλάξει σωστά τα σύνορά της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, υπήρχε συγκεκριμένη μεθόδευση πίσω από αυτό το τελεσίγραφο.

Και όλα αυτά, αφού έχουν καταστρέψει οικονομικά την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που αποφάσισαν να ενισχύσουν με 3 δισ. ευρώ την Τουρκία για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα! Έν τω μεταξύ, έχουν χάσει τον έλεγχο άλλων κρατών-μελών που κλείνουν σύνορα και δρουν αυτόνομα. Βρήκαν και πάλι το εύκολο θύμα, την Ελλάδα, για να του τα φορτώσουν όλα. Είναι φυσικό, γιατί το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να υπηρετούν τα αφεντικά τους, τους τραπεζίτες και τους λομπίστες. Όταν προέκυψε το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα, αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να το χειριστούν.


Μην απορείτε λοιπόν γιατί ο ευρω-σκεπτικισμός αρχίζει να σαρώνει την Ευρώπη. Μην απορείτε που αρχίζουν να συμβαίνουν γεγονότα που θυμίζουν το μαύρο παρελθόν. Οι φασίστες άρχισαν τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών ακόμα και στις πιο προοδευτικές χώρες. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία εξαπλώνονται ταχύτατα, αλλά οι κλόουν που διευθύνουν το ευρω-τσίρκο, δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ακόμα που αυτό οδεύει ...

Διαβάστε ακόμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ