Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέπουν Τσίπρα

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, «έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι...Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν τους εκπροσώπους τους», τονίζοντας: «για εμάς ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».
Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν στη συνάντηση θα συμμετέχουν όλα τα μπλόκα των αγροτών, οι μόνο αυτά που έχουν πιο διαλακτική στάση.

Τι θα τους προτείνει ο Τσίπρας
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, το πακέτο βελτιώσεων θα περιλαμβάνει:
Συντελεστή εισφοράς 10% στο εισόδημά τους για το 2017-2018
Συντελεστή 15% για την περίοδο 2019-2020
Συντελεστή 20% το 2021

Το κυβερνητικό προσχέδιο προέβλεπε αρχικά εισφορά 14% το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019.

Νέα πανελλαδική συνάντηση των αγροτών την Κυριακή 
Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν για την Κυριακή οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα τους.

Η σύσκεψη θα γίνει και αυτή τη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν για αύριο στις 4 το απόγευμα σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας στο μπλόκο, για ανταλλαγή απόψεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που επηρεάζουν άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών -τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ αόριστον- περιμένουν την πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο.

Ωστόσο, μετά τη νέα πανελλαδική συνάντηση που συγκαλείται για την Κυριακή στη Νίκαια δημιουργούνται νέα δεδομένα, καθώς θα πρέπει να γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους για τη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ