Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου: Το «ξήλωμα» συνεχίζεται…

Δυο καθηγητές του Τμήματος ΔΠΦΠ αιτήθηκαν την μετακίνηση τους από το Αγρίνιο στην Πάτρα – Συνεχίζεται κανονικά το «ξήλωμα του πουλόβερ» για τα Τμήματα του Αγρινίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η προσπάθεια κάποιων στο Ίδρυμα, είναι αφού δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τα Τμήματα στην Πάτρα, έστω προς το παρόν μιας και το ζήτημα για πολλούς... παραμένει ορθάνοιχτο και κάποιοι «παραφυλάνε» ώστε να ανακινηθεί πάλι το ζήτημα, να τα αφήσουν χωρίς προσωπικό και να τα αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο, οπότε εκ των πραγμάτων ή να μεταφερθούν ή να διαλυθούν αγνοώντας τις συνέπειες που θα είχε αυτό για του φοιτητές και τους αποφοίτους ή την τοπική κοινωνία.
Στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που έγινε στις 19-1-16, σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ» , δόθηκε η άδεια μετακίνησης άλλων δυο μελών ΔΕΠ προς το Βιολογικό της Πάτρας αποδυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα Τμήματα του Αγρινίου.

Αναλυτικά στα θέματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, βρίσκονταν η αίτηση μετακίνησης του Καθ. Παναγιώτη Δημόπουλου από το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και η αίτηση μετακίνησης της Επικ. Καθηγήτριας Μαρίας Πανίτσα από το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής επίσης στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών
Με τα δυο αυτά μέλη ΔΕΠ ο συνολικός αριθμός των μετακινούμενων έφτασε στους πέντε ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αναμένεται άλλη μια, σύνολο δηλαδή έξι.
Ο ένας εκ των δυο νέων μετακινηθέντων είναι ο πρόεδρος του Τμήματος, Παναγιώτης Δημόπουλος ο οποίος κατά καιρούς είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της μετακίνησης των Τμημάτων στα Γιάννενα παλιά , και στην Πάτρα αργότερα, και όχι μόνο Διοικητικά αλλά και χωροταξικά.
Οι εξελίξεις αυτές δεν θα πρέπει να αφήσουν αδιάφορη την τοπική κοινωνία και ειδικά τους εκπροσώπους της, αφού το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με την παραμονή κλπ των Τμημάτων μετά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από υπουργικά στελέχη, ατόνησε και φαίνεται πως οι τοπικοί φορείς και πρωτίστως ο δήμος Αγρινίου έχουν επαναπαυτεί και δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Εξελίξεις που σε κάθε περίπτωση είναι αρνητικές και σχετίζονται με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση των Τμημάτων, μέχρι που στο τέλος η μεταφορά ή η κατάργηση να φαντάζουν αναπόφευκτες.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Γεγονός» Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ