Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 9ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ 8ΕΥΡΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 9ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ»
H Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου καταγγέλλει στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία της περιοχής, την συνεχιζόμενη για 2η χρονιά, επικίνδυνη σκέψη της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην επιβολή  κατά κεφαλή «Χαρατσιού» 8 Ευρώ, για την συμμετοχή αθλητών στον 9Ο Ημιμαραθώνιο  «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ». 
Η απόφαση αυτή δεν μας προκαλεί απορίες, ούτε ερωτηματικά μιας και η φιλοσοφία της Δ. Αρχής κινείται (όπως και στον τομέα του πολιτισμού), στο πνεύμα της σταδιακής εμπορευματοποίησης και της...
ανταποδοτικότητας. Είναι αντιλαϊκή και ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο που επιβάλουν  οι λογικές του αθλητισμού ως προϊόντος για το κέρδος των χορηγών, και με τους αθλητές να βάζουν το «χέρι στη τσέπη», έχοντας επίσης ατομική ευθύνη για τις ιατρικές τους εξετάσεις πριν τρέξουν.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Καλούμε την Δημοτική αρχή να σταματήσει να βλέπει το δικαίωμα στην άθληση σαν κερδοφόρα μόδα «τουριστικού αθλητισμού». Απ’ ότι φαίνεται αυτό το αθλητικό γεγονός της πόλης μας, μετά από 9 χρόνια δεν ξεφεύγει από τον γενικό κανόνα. Αυτόν που θέλει σήμερα, το κάθε αθλητικό γεγονός να είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από την αγωνιστική ουσία, αλλά και να αποτελεί το πρόσφορο έδαφος για διαφημιστικές προβολές και κέρδος, αλλά και το πιο ανησυχητικό και επικίνδυνο που είναι η ευκαιρία για την προβολή του απαραίτητου και (χρήσιμου) φιλανθρωπικού προφίλ των «κοινωφελών σκοπών» και μια αφορμή να κρυφτεί η πραγματικότητα.
Η απόφαση αυτή καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική άθληση και τη λογική του ημιμαραθωνίου. Την ίδια στιγμή η πραγματικότητα του Ελληνικού και τοπικού αθλητισμού είναι εντελώς διαφορετική. Τα σωματεία, ιδιαίτερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, φυτοζωούν αποχωρώντας από τα πρωταθλήματα αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Μαραζώνουν μιας και δεν έχουν καμία κρατική στήριξη. Οι αθλητικοί χώροι, έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, την ώρα που τα σχολεία νοσούν από καθηγητές φυσικής αγωγής, τα περισσότερα δεν έχουν ούτε στοιχειώδη εξοπλισμό και αθλητικές εγκαταστάσεις. Η ανυπαρξία και η προβληματικότητα όλων των υποδομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα έπρεπε να παρέχει ο Δήμος και το κράτος είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού.
Στέλνουμε μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα όλου του λαού. Είναι λαϊκή ανάγκη επειδή συμβάλλει στην θωράκιση της υγείας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου. Είναι ανάγκη κάθε νεολαίου και πρέπει η πρόσβαση να είναι δωρεάν. Αρκετά βάρη φόρτωσαν και φορτώνουν στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας κυβέρνηση και Δήμος.
Αγρίνιο 08/02/2015
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ. Αγρινίου:
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΙΜΟΣ
 ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ