Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΠΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
9 Φεβρουαρίου 2016
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, παράταξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χαιρετίζει την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Οι...
αγώνες των αγροτών, με ορόσημο την συμπόρευση με την πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, την κλιμάκωση των αποκλεισμών τα τελευταία 24ωρα και την απόφαση για κάθοδο στο Σύνταγμα στις 12 Φλεβάρη, αποτελούν παράδειγμα για όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νεολαία.
Η Αριστερή Παρέμβαση, με την περιφερειακή σύμβουλο Κατερίνα Χαμηλάκη, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα μπλόκα των αγροτών σε Δυτ. Αχαΐα, Ευηνοχώρι και Κεφαλόβρυσο για να εκφράσει την συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους. Οι αγρότες δεν διεκδικούν μόνο την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που αυξάνει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά 30% τα επόμενα χρόνια. Διαμαρτύρονται για την ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής (φορολογία στο πετρέλαιο, 23% ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια), την υπέρμετρη φορολόγηση του εισοδήματος (έως 29%) από το πρώτο ευρώ, την πρόσθετη φορολογία στους αμπελοπαραγωγούς, αλλά και τις καταστροφικές συνέπειες της ΚΑΠ στις τιμές και τα παραγόμενα προϊόντα. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων μειώνονται συνεχώς στον παραγωγό, ενώ αυξάνονται για τους καταναλωτές με το κέρδος να καρπώνονται  η βιομηχανία τροφίμων και οι μεγαλέμποροι.
Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΚΑΠ και της ΕΕ είναι η βίαιη αλλαγή του αγροτικού τοπίου στην Ελλάδα με ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και συγκέντρωση της αγροτικής εκμετάλλευσης σε μεγαλοαγρότες, εταιρείες τροφίμων, πολυεθνικές και πλήρη υπαγωγή της αγροτικής παραγωγής στην αντιπεριβαλλοντική εντατική καλλιέργεια, τα συμφέροντα του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, τον έλεγχο της τιμής των πρώτων υλών. Μοχλός είναι οι κατευθυνόμενες επιδοτήσεις στους μεγαλοαγρότες (20% των αγροτών εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων), αλλά και ο αποκλεισμός των μικρών αγροτών και αγροτών-εργατών από το «Μητρώο Αγροτών» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ώστε αυτοί να αποκλειστούν οριστικά από τις επιδοτήσεις-ενισχύσεις.
Η ΑΡΠΑ στηρίζει τον αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών, των εργατών γης, που συναντά αυτές τις μέρες τον αγώνα των εργαζομένων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων ενάντια στο ασφαλιστικό και την φοροκαταιγίδα. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στην εξαθλίωση, την ανεργία, την ερήμωση της υπαίθρου. Είναι αγώνας που βάζει στο στόχαστρο την υποταγμένη, φιλελεύθερη και μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική της εξυπηρέτησης του χρέους, των Μνημονίων, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από τους κοινούς αγώνες στα μπλόκα και τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα να ξεπηδήσει το μήνυμα της ανατροπής, της άρνησης του χρέους και των μνημονίων, της χάραξης ενός δρόμου εκτός Ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ανάγκες του λαού, για να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν, για μια δίκαιη κοινωνία με σοσιαλιστική προοπτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ